
το άρθρο ενημερώθηκε στις 19.07.2025
Τμήμα Γεωπονίας (Θεσσαλονίκη) – Α.Π.Θ.
- ΠΜΣ: Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
- ΠΜΣ: Σύγχρονη Φυτοπροστασία και Βιοτεχνολογικές Εφαρμογές
- ΠΜΣ: Διαχείριση Εδαφικών, Υδατικών, Ενεργειακών Πόρων και Αγροτικού Περιβάλλοντος
- ΠΜΣ: Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
- ΠΜΣ: Γενετική, Βελτίωση Φυτών και Παραγωγή Πολλαπλασιαστικού Υλικού
- ΠΜΣ: Αειφορικά Γεωργικά Συστήματα Παραγωγής και Κλιματική Αλλαγή
- ΠΜΣ: Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη
- ΔΠΜΣ: Βιολογική Γεωργία
- ΔΠΜΣ: Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη
Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Θεσσαλονίκη)
- ΠΜΣ: Οικολογία, Βιοποικιλότητα, Παραγωγή και Πολυλειτουργικότητα Δασικών Οικοσυστημάτων
- ΠΜΣ: Φυσικοί Πόροι: Παρακολούθηση, Τεχνολογία και Βιοοικονομία
- ΠΜΣ: Αειφορική Διαχείριση Δασικών και Φυσικών Οικοσυστημάτων: Προστασία,Παραγωγή και Αξιοποίηση
- ΔΠΜΣ: Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου
- ΔΠΜΣ: Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη
Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (Αθήνα)
- ΠΜΣ: Αρχιτεκτονική Τοπίου
- ΠΜΣ: Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία, στη Βελτίωση Φυτών και στην Αγρομετεωρολογία
- ΠΜΣ: Τομείς Αιχμής και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Παραγωγή και Συντήρηση Οπωροκηπευτικών και Ανθοκομικών Ειδών
- ΠΜΣ: Ολοκληρωμένα Συστήματα Φυτοπροστασίας και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος
- ΠΜΣ: Φυτό – Ριζόσφαιρα – Έδαφος: Η ολοκληρωμένη διαχείριση της θρέψης των καλλιεργούμενων φυτών
- ΔΠΜΣ: Αμπελουργία- Οινολογία και Αλκοολούχα ποτά
Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (Αθήνα)
- ΔΠΜΣ: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
- ΔΠΜΣ: Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη
Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (Αθήνα)
- ΠΜΣ: Φυσικοί Πόροι, Γεωπεριβάλλον, Γεωπληροφορική και Γεωργική Μηχανική
- ΠΜΣ: Ψηφιακές Τεχνολογίες και Ευφυείς Υποδομές στη Γεωργία
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (Αθήνα)
- ΠΜΣ: Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
- ΠΜΣ: Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων Γαλακτοκομία – Οινολογία
- ΠΜΣ: Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία
- ΔΠΜΣ: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
- ΔΠΜΣ: Οργανική Σύνθεση και Εφαρμογές της στη Χημική Βιομηχανία
Τμήμα Βιοτεχνολογίας (Αθήνα)
- ΠΜΣ: Βιολογία Συστημάτων
Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (Αθήνα)
- ΠΜΣ: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας
- ΔΠΜΣ: Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα)
Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Ορεστιάδα)
- ΠΜΣ: Περιβαλοντικός Σχεδιασμός και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
- ΠΜΣ: Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων
- ΠΜΣ: Απογραφή και Παρακολούθηση Δασών και Δασικών Εκτάσεων και Προστατευόμενων Περιοχών
Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα)
- ΠΜΣ: Άνθρωπος και Νερό
- ΠΜΣ: Βιοποικιλότητα, Οικοσυστήματα, Περιβαλλοντική Αλλαγή
- ΔΠΜΣ: Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών
- ΔΠΜΣ: Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου
- ΔΠΜΣ: Νερό, Βιόσφαιρα και Κλιματική Αλλαγή
Τμήμα Γεωπονίας (Θεσσαλονίκη) – ΔΙ.ΠΑ.Ε
- ΠΜΣ: Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής
- ΠΜΣ: Διαχείριση Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Θεσσαλονίκη)
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Λήμνος)
Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος)
- ΠΜΣ: Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος
- ΠΜΣ: Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια
- ΔΠΜΣ: Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον
- ΔΠΜΣ: Host-microbe interactions (αγγλόφωνο)
- ΔΠΜΣ: Τεχνολογία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης
- ΔΠΜΣ: Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Κινδύνων
Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Βόλος)
- ΠΜΣ: Φυτιατρική και Περιβάλλον
- ΠΜΣ: Επιστήμες και Συστήματα Αειφόρου Φυτικής Παραγωγής
- ΠΜΣ: Αειφόρος και Βιώσιμη Φυτική Παραγωγή
- ΠΜΣ: Μεσογειακά Συστήματα Αγροτικής Παραγωγής
- ΔΠΜΣ: Βιώσιμη Διαχείριση Περιβαλλοντικών Αλλαγών και Κυκλική Οικονομία
- ΔΠΜΣ: Host-microbe interactions (αγγλόφωνο)
- ΔΠΜΣ: Τεχνολογία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης
Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας (Λάρισα)
- ΠΜΣ: Τεχνολογίες Διαχείρισης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών: Καλλιέργεια, Μεταποίηση και Παραγωγή Προϊόντων Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας
- ΠΜΣ: Τεχνολογίες Γεωργίας Ακριβείας
Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (Λάρισα)
Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Καρδίτσα)
- ΠΜΣ: Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας & Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο
- ΠΜΣ: Πολυλειτουργική Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων και Βιο-οικονομία
- ΔΠΜΣ: Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Κινδύνων
Τμήμα Γεωπονίας (Άρτα)
- ΔΠΜΣ: Περιβάλλον και Αγροδιατροφή
- ΔΠΜΣ : Υδατοκαλλιέργειες – Παθολογικά Προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών
Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών (Αιγάλεω)
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Αιγάλεω)
Τμήμα Γεωπονίας (Φλώρινα)
- ΠΜΣ: Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού
- ΠΜΣ: Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγικών ζώων και άγριας πανίδας
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (Αγρίνιο)
- ΠΜΣ: Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων MBA – MBA Food Business Management
- ΔΠΜΣ: Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας
Τμήμα Γεωπονίας (Καλαμάτα)
- ΠΜΣ: Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος – Υδροπονία
- ΔΠΜΣ: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγροδιατροφικό Τομέα
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Καλαμάτα)
Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι)
Τμήμα Κτηνιατρικής (Καρδίτσα)
- ΠΜΣ: Κτηνιατρική Παθολογία και Χειρουργική Μαστού.
- ΔΠΜΣ : Υδατοκαλλιέργειες – Παθολογικά Προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών
Τμήμα Κτηνιατρικής (Θεσσαλονίκη)
- ΠΜΣ: Ιατρική Ζώων Συντροφιάς
- ΔΠΜΣ: Εφαρμογή Ενδοσκοπικών Χειρουργικών Τεχνικών στη Γυναικολογία.
- ΞΠΜΣ : Human Diseases Models Morphological Phenotyp ing
Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι)