Τα Σ.Α.Ε. Κ. Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού που λειτουργούν στις παρακάτω πόλεις παρέχουν, τις εξής ειδικότητες:
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Αττικής/ Ανάβυσσος
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Θράκης/ Αλεξανδρούπολη
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων/ Κέρκυρα
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Κρήτης/ Ηράκλειο
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας/ Περαία Θεσσαλονίκης
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων
Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον Τομέα Διοίκησης Δωματίων
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου/ Ρόδος
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Πελοποννήσου/ Άργος
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού
Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας/ Γαλαξίδι
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Γιατί να επιλέξω τα Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού:
Δωρεάν φοίτηση
Βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση λόγω της άμεσης διασύνδεσης με την τουριστική αγορά
Άριστη γνώση του αντικειμένου λόγω της πολυετούς πραγματοποίησης τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
Διδακτικό προσωπικό με μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία
Αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 5, 4, και 3 αστέρων καθώς και σε μεγάλη κλίμακα επιχειρήσεων που άπτονται του τουριστικού τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό
Νέες πειραματικές ειδικότητες που καθορίζονται από την αγορά εργασίας
Πρωινά και απογευματινά τμήματα ανάλογα την ειδικότητα και το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού.
Περισσότερα στοιχεία: Σ.Α.Ε.Κ. Υπουργείου Τουρισμού.