το άρθρο ενημερώθηκε στις : 10/07/2024
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Έδρα :
Διεύθυνση: Οδός Ακαδημαϊκού Γ. Κ. Βλάχου 221 31 Τρίπολη
Τηλέφωνο: 2710 372292–94 Fax : 2710 372290, E-mail: dit-secr@uop.gr
Σκοπός του τμήματος :
Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει ως αποστολή την καλλιέργεια της επιστήμης και της τεχνολογίας των υπολογιστικών συστημάτων επεξεργασίας πληροφοριών και των εφαρμογών αυτών και την κατάρτιση επιστημόνων για τις ανάγκες της οικονομίας, της έρευνας, της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης.
Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει ως αποστολή την καλλιέργεια της επιστήμης πληροφορικής, των υπολογιστικών συστημάτων επεξεργασίας και μετάδοσης πληροφοριών, καθώς και των εφαρμογών αυτών για την κατάρτιση επιστημόνων για τις ανάγκες της οικονομίας, της έρευνας, της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης.
Διάρκεια σπουδών : 4 έτη (8 εξάμηνα)
Κατευθύνσεις – Επιδιωκόμενα αποτελέσματα του Προγράμματος Σπουδών:
Το Τμήμα προσφέρει ένα σύγχρονο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, που καλύπτει θέματα αιχμής στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, έχοντας ως βασικό στόχο οι απόφοιτοι του Τμήματος να διαθέτουν αναλυτικό και συγκροτημένο τρόπο σκέψης και να συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη. Το Πρόγραμμα Σπουδών στοχεύει επίσης στον εφοδιασμό των φοιτητών με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Για το λόγο αυτό παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα εμβάθυνσης σε μία από τις δύο κατευθύνσεις του:
την Κατεύθυνση Πληροφορικής και
την Κατεύθυνση Τηλεπικοινωνιών.
Τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών διακρίνονται σε: α) μαθήματα κορμού, β) μαθήματα επιλογής, και γ) ελεύθερα μαθήματα. Τα μαθήματα κορμού είναι τα θεμελιώδη μαθήματα που θεωρούνται απαραίτητα για να μπορέσει να αποκτήσει ο φοιτητής το αναγκαίο γνωστικό υπόβαθρο στις επιστήμες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα εξειδικευμένα μαθήματα που προσφέρονται στον οδηγό σπουδών. Στα μαθήματα κορμού ανήκει και η πτυχιακή εργασία, η οποία είναι υποχρεωτική και εκπονείται στο 7ο και 8ο εξάμηνο.
Τα μαθήματα επιλογής προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις στις δύο κατευθύνσεις στις οποίες μπορεί να εξειδικευτεί ο φοιτητής του Τμήματος, την κατεύθυνση Πληροφορικής και την κατεύθυνση Τηλεπικοινωνιών. Τα μαθήματα κατευθύνσεων διακρίνονται με τη σειρά τους σε βασικά κατεύθυνσης, τα οποία πραγματεύονται αντικείμενα που θεωρούνται κύρια στις αντίστοιχες επιστημονικές περιοχές, και σε επιλογής κατεύθυνσης, τα οποία πραγματεύονται άλλα αντικείμενα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Τα ελεύθερα μαθήματα είναι μαθήματα γενικότερης παιδείας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νομικά και διοικητικά θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικό επιχειρείν, μαθήματα ειδικών επιστημών και παιδαγωγικά.
Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει καταρτίσει ένα άκρως σύγχρονο και ανταγωνιστικό πρόγραμμα σπουδών, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις του χώρου. Το πρόγραμμα στοχεύει στον εφοδιασμό των φοιτητών με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και με εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να αποκτήσουν στέρεα επιστημονική βάση και να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις αυξανόμενες απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου. Οι στόχοι του προγράμματος σπουδών είναι αναλυτικότερα οι εξής:
- Να εμπνεύσει τους φοιτητές σε σχέση με τα θέματα που επέλεξαν να σπουδάσουν και να δημιουργήσει γι’ αυτούς μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη μαθησιακή εμπειρία.
- Να αναπτύξει γνώση, κατανόηση και δεξιότητες στην επιστήμη της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και τις σχετιζόμενες τεχνολογίες.
- Να παρέχει στους φοιτητές τα κατάλληλα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων για να εξελιχθούν σε ικανούς επαγγελματίες.
- Να παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τις πλέον πρόσφατες και καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.
- Να παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω μιας πληθώρας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να επιτύχει την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα μπορούν να εφαρμοστούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία.
- Να προετοιμάζει τους φοιτητές για περαιτέρω εργασία και έρευνα στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.
- Να παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι ικανοί να διαμορφώνουν επιστημονικά θεμελιωμένες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του Τμήματος θα έχουν τη δυνατότητα να:
Γνώση και κατανόηση:
- Έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις αρχές εργασίας στους τομείς των συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, των δικτύων, των υπηρεσιών και των εφαρμογών.
- Γνωρίζουν τις θεμελιώδεις αρχές της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και θα είναι σε θέση να διαμορφώνουν επιστημονικά θεμελιωμένες και καινοτόμες λύσεις στην περιοχή των εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και να προσδιορίζουν τη σχέση κόστους-ωφέλειας της κάθε λύσης.
- Κατανοούν τις βασικές αρχές των οικονομικών και διοικητικών παραμέτρων της υλοποίησης έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
- Κατανοούν τα ζητήματα που σχετίζονται με κοινωνικές, νομικές, εκπαιδευτικές και ηθικές πτυχές της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Εφαρμογή γνώσης και κατανόησης
- Είναι σε θέση να εφαρμόζουν τις γνώσεις και την κατανόηση που έχουν αποκτήσει για να αποτελέσουν ικανούς επαγγελματίες.
- Κατέχουν τις κατάλληλες δεξιότητες προκειμένου να μπορούν να διαμορφώνουν λύσεις που είναι κατάλληλες για τους τομείς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στους οποίους αφορούν τα υπό επίλυση προβλήματα.
- Διαθέτουν την ικανότητα να εφαρμόζουν τις επιστημονικές θεωρίες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών σε σύγχρονα συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και σε σχετιζόμενους ερευνητικούς τομείς.
- Αναγνωρίζουν τα εργαλεία και τις τεχνικές που είναι κατάλληλα για τα υπό επίλυση προβλήματα, έτσι ώστε να διεκπεραιώνουν με επιτυχία πολύπλοκα έργα.
- Διεκπεραιώνουν πειράματα που περιλαμβάνουν δοκιμές και μετρήσεις, καθώς και να αναλύουν, ερμηνεύουν και παρουσιάζουν τα παραγόμενα αποτελέσματα.
- Αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά έργα τόσο ως μεμονωμένα άτομα όσο και ως μέλη μιας τεχνικής ομάδας.
- Εργάζονται αποτελεσματικά στο πλαίσιο μιας ομάδας προκειμένου να διαχειριστούν, σχεδιάσουν, δοκιμάσουν και πιστοποιήσουν τις επιδόσεις συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Κρίση
- Είναι σε θέση να εντοπίσουν, διαμορφώσουν και επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, τη διαχείριση και την εξέλιξη συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
- Διενεργούν πειραματικούς ελέγχους, να αποτιμούν τις επιδόσεις υλικού και λογισμικού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και να διακριβώνουν κατά πόσο ένα υλοποιηθέν σύστημα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του.
- Κατανοούν τα επιστημονικά και τεχνικά δημοσιεύματα και να διαμορφώνουν προσωπική γνώμη για τη σημαντικότητά τους και τις συνέπειές τους.
- Εντοπίζουν και χρησιμοποιούν βιβλιογραφικές πηγές, πρότυπα και κανονισμούς που να αφορούν σε επιστημονικά θέματα, προϊόντα και συστήματα.
- Διαμορφώνουν ολοκληρωμένες απόψεις λαμβάνοντας υπ’ όψιν επιστημονικές, κοινωνικές και ηθικές πτυχές του εκάστοτε ζητήματος και να έχουν επίγνωση των ηθικών ζητημάτων που άπτονται της επαγγελματικής, ερευνητικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας.
- Επιδεικνύουν διορατικότητα σε σχέση με πιθανούς περιορισμούς της τεχνολογίας, τον ρόλο τον οποίο αυτή διαδραματίζει στην κοινωνία και την ατομική ευθύνη σε ό,τι αφορά τη χρήση της, συμπεριλαμβάνοντας κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και εργασιακές πτυχές.
- Αναγνωρίζουν τις ανάγκες τους για πρόσληψη νέας γνώσης και να επεκτείνουν διαρκώς τις γνώσεις και δεξιότητές τους.
Επικοινωνία
- Παρουσιάζουν προβλήματα, ιδέες, λύσεις και τεχνικές πληροφορίες με αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο, γραπτά αλλά και προφορικά, τόσο σε εξειδικευμένα όσο και σε μη εξειδικευμένα ακροατήρια.
- Παράγουν τεχνικές αναφορές επί των δραστηριοτήτων που διεκπεραίωσαν και να παρουσιάζουν συνόψεις των κυριότερων αποτελεσμάτων σε ομάδες.
Μάθηση
- Αναγνωρίζουν και υιοθετούν μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
- Παρακολουθούν τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες και να εντοπίζουν τις ανάγκες για πρόσληψη νέας γνώσης και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
- Συνεχίζουν τις σπουδές τους σε όλους του τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Τα Προγράμματα Σπουδών των Πανεπιστημιακών τμημάτων Πληροφορικής είναι αντίστοιχα και εφάμιλλα μεταξύ τους.
Ενδεικτικά Μαθήματα :
Ανώτερα Μαθηματικά, Γραμμική Άλγεβρα, Ηλεκτρονική Φυσική, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Aσύρματα Δίκτυα, Ασφάλεια Δικτύων, Βάσεις Δεδομένων, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Πιθανότητες & Στατιστική, Προηγμένες Τεχνικές Προγραμματισμού, Λογικός – Συναρτησιακός Προγραμματισμός, Λειτουργικά Συστήματα, Θεωρία Πληροφορίας – Κωδικοποίηση, Οπτικές Επικοινωνίες, Οπτική Μεταγωγή, Μοντελοποίηση & Προσομοίωση Υπολογιστικών Συστημάτων, Νευρωνικά Δίκτυα, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα Διαδικτύου, Διδακτική της Πληροφορικής, κ.α.
Αναλυτικά όλα τα μαθήματα ανά εξάμηνο και κατεύθυνση: εδώ
Περισσότερα στοιχεία :
- Ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος : http://dit.uop.gr/
- Οδηγός σπουδών του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ακαδ. έτος 2023-2024)
Τι άλλο πρέπει να ξέρω :
Επαγγελματικά Δικαιώματα – Προοπτικές :
Οι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 44 (ΦΕΚ 58 τ.Α΄/08.03.2009) με βάση τις γενικές και τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, διαθέτουν γνωστικό υπόβαθρο συναφές με το υλικό και το λογισμικό για τη συγκέντρωση, ταξινόμηση, επεξεργασία και μετάδοση της πληροφορίας, και έχουν την ικανότητα να ασχοληθούν ενδεικτικά με δραστηριότητες όπως μελέτη, σχεδίαση, ανάλυση, υλοποίηση, εγκατάσταση, επίβλεψη, λειτουργία, αξιολόγηση, διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και πιστοποίηση στους επιστημονικούς τομείς:
- του υλικού και λογισμικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών,
- της πληροφορικής,
- των συστημάτων και δικτύων επικοινωνιών, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εφαρμογών διαδικτύου και
- των συστημάτων και εφαρμογών, γραφικών, επεξεργασίας σημάτων, επεξεργασίας εικόνας και επεξεργασίας ομιλίας.
Επίσης, οι πτυχιούχοι του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 44 (ΦΕΚ 58 τ.Α΄/08.03.2009) δύνανται να ασχοληθούν, ανάλογα με το περιεχόμενο των σπουδών τους, ενδεικτικά με:
- τη διδασκαλία σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, δημόσια και ιδιωτική, σε θεωρητικό, τεχνολογικό και εφαρμοσμένο επίπεδο στους επιστημονικούς τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών
- την έρευνα σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα
- την προσφορά υπηρεσιών σε οργανικές μονάδες πληροφορικής, δικτύων, μηχανοργάνωσης και τεχνικών υπηρεσιών υπουργείων, δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων, σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στον τραπεζικό, ασφαλιστικό, ιατρικό τομέα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, στις μεταφορές, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, σε εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών δύνανται να απασχοληθούν στα ανωτέρω και στον επιστημονικό τομέα των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων.
Επαγγελματικά Δικαιώματα:
- Οι απόφοιτοι των Τμημάτων των ΑΕΙ έχουν πλήρως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα που ορίζονται Π.Δ. 44 που δημοσιεύτηκε στο (ΦΕΚ 58 τ.Α΄/08.03.2009). Επαγγελματική Κατοχύρωση των Διπλωματούχων Μηχανικών και των Πτυχιούχων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στα αντικείμενα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
- Επιπλέον, οι απόφοιτοι έχουν πλήρως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα αναφορικά με την απασχόλησή τους στο Δημόσιο Τομέα και το Πτυχίο του Τμήματος συμπεριλαμβάνεται: στα προσόντα διορισμού στον Κλάδο ΠΕ Πληροφορικής σε θέσεις φορέων του Δημοσίου Π.Δ. 347 (ΦΕΚ 315 τ.Α΄/31.12.2003),
- καθώς και στα προσόντα διορισμού στον Κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Π.Δ. 268 (Φ.Ε.Κ. 268 τ.Α΄/28.12.2004).
Μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος:
Το τμήμα προσφέρει τα παρακάτω Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:
- ΠΜΣ: Επιστήμη Υπολογιστών
- ΠΜΣ: Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες
- ΔΠΜΣ: Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογίες και Εφαρμογές
- ΔΠΜΣ Επιστήμη δεδομένων
- ΔΠΜΣ: Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά
Σχετικά επαγγέλματα:
- Ειδικός Πληροφορικής και Τηλεματικής – Τηλεπικοινωνιών
- Πληροφορικός
- Πληροφορικός Νευρωνικών Δικτύων
- Πληροφορικός Ρομποτικής
- Αναλυτής Εφαρμογών
- Αναλυτής Συστημάτων
- Ειδικός Πληροφοριακών Συστημάτων με Πολυμέσα
- Ειδικός Πληροφορικής
- Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- Προγραμματιστής Συστημάτων και Εφαρμογών Η/Υ
- Σχεδιαστής Πολυμέσων
- Τεχνικός ασφαλείας δικτύων Η/Υ
Μετεγγραφές Φοιτητών: Αντίστοιχα τμήματα άλλων Α.Ε.Ι. με βάση το ΦΕΚ 3836 τ.Β’/03.07.2024
- Πληροφορικής (Θεσσαλονίκη) – Α.Π.Θ.
- Πληροφορικής (Κέρκυρα) – Ιόνιο Παν.
- Πληροφορικής (Πειραιάς) – Παν. Πειραιώς
- Πληροφορικής (Αθήνα) – Ο.Π.Α.
- Πληροφορικής και Τηλεματικής (Αθήνα) – Χαροκόπειο Παν.
- Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Αθήνα) – Ε.Κ.Π.Α.
- Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λαμία) – Παν. Θεσσαλίας
- Επιστήμης Υπολογιστών (Ηράκλειο) – Παν. Κρήτης
- Εφαρμοσμένης Πληροφορικής : Επιστήμη & Τεχνολογία Υπολογιστών (Θεσσαλονίκη)– Παν. Μακεδονίας
- Εφαρμοσμένης Πληροφορικής : Πληροφοριακά Συστήματα (Θεσσαλονίκη) – Παν. Μακεδονίας
- Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία) – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- Πληροφορικής (Καστοριά) – Παν. Δυτ. Μακεδονίας
- Πληροφορικής (Καβάλα) – Δ.Π.Θ.
- Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Άρτα) – Παν. Ιωαννίνων
Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ):
- Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών (2011) (στα αγγλικά).
Σχετικές Επαγγελματικές Οργανώσεις :
- Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας. web site: http://www.epe.org.gr/
Στατιστικά στοιχεία Βάσεων Εισαγωγής
Πανελλαδικές 2024
Κωδικός Μηχανογραφικού : 0098
Συντελεστής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής 2024 : 1,10
Θέσεις εισακτέων ακαδ. έτος 2023-2024: 243 (από ΦΕΚ 2320 τ.Β’/11.04.2023)
Υπολογισμός Μορίων – Συντελεστές βαρύτητας πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων
Γενικό Λύκειο (από ΦΕΚ 5399 τ.Β’/19.11.2021)
2ο Επιστημονικό πεδίο: Θετικές & Τεχνολογικές Επιστήμες
Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία : 25 %
Φυσική : 25 %
Χημεία : 25 %
Μαθηματικά: 25 %
4ο Επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες: Οικονομίας και Πληροφορικής
Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία : 25 %
Μαθηματικά : 25 %
Πληροφορική : 25 %
Οικονομία : 25 %
Επαγγελματικό Λύκειο (από ΦΕΚ 5400 τ.Β’/19.11.2021)
Τομέας: α) Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού β) Πληροφορικής.
Μαθηματικά (Άλγεβρα) : 25 %
Νέα Ελληνικά : 25 %
Μάθημα Ειδικότητας 1 : 25 %
Μάθημα Ειδικότητας 2 : 25 %
Γενικό Λύκειο (με 90%):
Βαθμολογία Πρώτου Εισαγόμενου 2023 : 17.800
Βαθμολογία Τελευταίου Εισαγόμενου 2023 : 11.650
Επαγγελματικό Λύκειο:
Βαθμολογία Πρώτου Εισαγόμενου 2023 : 17.275
Βαθμολογία Τελευταίου Εισαγόμενου 2023 : 13.525
Διαχρονική Εξέλιξη των Βάσεων Εισαγωγής Μαθητών Γενικού Λυκείου (GEL) με το 90%
Διαχρονική Εξέλιξη των Βάσεων Εισαγωγής Μαθητών Επαγγελματικού Λυκείου (EPAL)
Διαχρονική Εξέλιξη του Αριθμού των Εισακτέων