BA (Hons) Business Management (Shipping) – Mediterranean College

το άρθρο ενημερώθηκε στις : 27/03/2020

Mediterranean College

(Παράρτημα: University of Derby, Manchester Metropolitan University,

Πανεπιστήμιο του Wolverhampton)

Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών

BA (Hons) Business Management (Shipping)

Έδρα :

Αθήνα: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 112 51

Τηλ : 210 8899600, 800 11 93 93 93 Fax: 211 7709450

Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, Κτίριο «ΒΙΕΝΝΗ», 546 26

Τηλ: 2310 287779, 2310 547708 – 808 Fax: 2312 202620.

E-mail: info@medcollege.edu.gr και web.facebook.com/

Σκοπός του τμήματος :

Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Mediterranean College ιδρύθηκε προκειμένου να στελεχώσει τον κλάδο με επαγγελματίες που να διαθέτουν άριστη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική αντίληψη του χώρου της ναυτιλίας, με τη συμβολή και επιστημονική εγκυρότητα του University of Derby στα πανεπιστημιακά προγράμματα, αξιοποιώντας έτσι την εμπειρία του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος στη ναυτιλία που απορρέει από τη ναυτική παράδοση της χώρας.

Διάρκεια σπουδών : 3 έτη (6 εξάμηνα)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά / Αγγλικά

Κατευθύνσεις – Επιδιωκόμενα αποτελέσματα του Προγράμματος Σπουδών:

Το Πρόγραμμα Σπουδών συνδυάζει γνώσεις και δεξιότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων με πρακτικές στη Ναυτιλία, δημιουργώντας απόφοιτους με διευρυμένες επαγγελματικές προοπτικές. Ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος και ένας από τους πιο δυναμικούς της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα BA (Hons) Business Management (Shipping) είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς στοχεύει να εφαρμόσει τη θεωρία και πρακτική του μάνατζμεντ στο ναυτιλιακό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ναυτιλιακών σπουδών, βοηθά τους φοιτητές να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της Ναυτιλίας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις συνεχόμενες μεταβολές. Προσφέρει μια σε βάθος ανασκόπηση του κλάδου, ενώ εμβαθύνει σε αντικείμενα όπως τα logistics, το ναυτικό δίκαιο και οι ναυλώσεις. Παράλληλα, το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές θεμελιώδεις γνώσεις διοίκησης των επιχειρήσεων και καλλιεργεί μεταφερόμενες δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας, καθιστώντας τους απόφοιτους περισσότερο ευέλικτους και με μεγαλύτερο εύρος επαγγελματικών προοπτικών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits), τα περισσότερα εκ των οποίων διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση, ενώ υπάρχουν και ετήσια μαθήματα. Περίπου τα δύο τρίτα του προγράμματος περιλαμβάνουν βασικές αρχές και πρακτικές οικονομικής θεωρίας και μάνατζμεντ, απαραίτητες για σταδιοδρομία σε οποιοδήποτε επιχειρησιακό περιβάλλον, ενώ το ένα τρίτο δίνει έμφαση στη Ναυτιλιακή Διοίκηση. Αποκορύφωμα του προγράμματος αποτελεί το μάθημα του 3ου έτους “The Business Consultancy Project”, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έχουν διδαχθεί, βασιζόμενοι σε πραγματική ναυτιλιακή επιχείρηση. Το 1ο έτος διδάσκεται και αξιολογείται στην ελληνική γλώσσα, το  2ο έτος διδάσκεται & αξιολογείται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, το 3ο έτος διδάσκεται & αξιολογείται στην αγγλική γλώσσα. (ΣΗΜ: το πρόγραμμα προσφέρεται επίσης και εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά).

Ενδεικτικά Μαθήματα :

Εισαγωγή στο διεθνές ναυτιλιακό περιβάλλον, Ναυτιλιακή γεωγραφία, Ιστορία των πλοίων και της ναυσιπλοΐας, Παγκόσμιο εμπόριο δια θαλάσσης, Ιστορία ελληνικής ναυτιλίας, Οργανωσιακή Συμπεριφορά, Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Ηγεσία,  Ανάπτυξη στρατηγικής, Πωλήσεις & έρευνα αγοράς,  Μικροοικονομικά, Μακροοικονομικά, Οικονομικά Μοντέλα, Διεθνής Επιχειρηματική Στρατηγική, Τρόποι Εισόδου σε ξένες αγορές, Τεχνικές Συμβουλευτικής, Αρχές δικαίου: το νομικό σύστημα, συμβόλαια, Ναυτικό δίκαιο, Διεθνείς οργανισμοί και κανόνες, Εμπορικό ναυτικό δίκαιο, Μεταφορές προϊόντων, Διεθνείς μηχανισμοί επίλυσης διαφορών, Οικονομική ανάλυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, κ.α. 

Περισσότερα στοιχεία : 

Τι άλλο πρέπει να ξέρω :

Προϋποθέσεις πρόσβασης και εγγραφής

      • Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχος τίτλος.
      • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)

Επαγγελματικά Δικαιώματα – Προοπτικές :

Οι πτυχιούχοι BA (Hons) Business Management (Shipping) του Mediterranean College που θα επιλέξουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας ή σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον ή να αναπτύξουν δική τους επιχειρηματική δράση, στην Ελλάδα και διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

    • Ναυτιλιακές επιχειρήσεις (εκμετάλλευσης επιβατηγών ή φορτηγών πλοίων)
    • Εταιρίες μεταφορών & logistics
    • Επιχειρήσεις διαχείρισης λιμένων
    • Τράπεζες & λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
    • Υπηρεσίες (τεχνολογίας, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής, κ.α.)
    • Βιομηχανίες
    • Εμπορικές επιχειρήσεις
    • ΜΚΟ

Μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος:

Το Mediterranean College προσφέρει το παρακάτω  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

Σχετικά επαγγέλματα:

 .Επαγγελματικά Δικαιώματα : 

Τα πτυχία που απονέμονται από τα Πανεπιστήμια: University of Derby, Manchester Metropolitan University,Πανεπιστήμιο του Wolverhampton με φοίτηση του  Mediterranean College, έχουν πλήρη Επαγγελματική Ισοδυναμία στην Ελλάδα σε σχέση με τα συγκρίσιμα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων σύμφωνα με τους Νόμους 4093/2012 (ΦΕΚ 222 τ.Α’/12.11.2012) και 4111/2013 (ΦΕΚ 18 τ.Α’/25.01.2013).

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ