Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

 

Υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του   Υπουργείου   Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού : Ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη: Ξεκινά μια μεγάλη ιστορική αλλαγή

«Μετά από δεκαετίες συζήτησης, σήμερα το βράδυ εκκινεί η μεγάλη ιστορική αλλαγή» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης προσδίδοντας πανηγυρικό τόνο στην τελική ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την «ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας των παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι πως «ένα αίτημα και μια συζήτηση δεκαετιών με την ψήφο μας απόψε ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα» και τόνισε ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας όπως φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Απευθυνόμενος σε εκείνους, οι οποίοι δεν υποστηρίζουν την κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία, ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Η ευθύνη της εφαρμογής είναι πάνω μας για να μπορέσουμε να σας πείσουμε. Και θα το κάνουμε». «Η Ελλάδα με αυτή την πράξη ευθυγραμμίζεται εκπαιδευτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη» τόνισε τέλος ο υπουργός Παιδείας.

Σημείωση: 

Το νομοσχέδιο μόλις καθαρογραφεί στη Βουλή, με τις δεκάδες νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα σταλεί προς δημοσίευση στοΕθνικό Τυπογραφείο. Αυτό εκτιμάται ότι θα  γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οπότε και θα ενσωματωθεί στην Βάση Δεδομένων μας, οι νέες  νομοθετικές μεταβολές ειδικά εκείνες που αφορούν τα νέα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ