Τεχνίτης Περιποίησης Νυχιών

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι η κατασκευή τεχνητών νυχιών και οι σχετικές τεχνικές εργασίες που μπορούν να αλλάξουν τελείως την όψη και το σχήμα των φυσικών νυχιών. Η προσθήκη ψεύτικων νυχιών, η δημιουργία νυχιών από φωτοσκληραινόμενα υλικά, τα προστατευτικά νυχιών, τα ακρυλικά νύχια είναι μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει, ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα και τις επιθυμίες των πελατών του.

Πολλές φορές, μάλιστα, η ονυχοφαγία και οι διάφορες παθήσεις των φυσικών νυχιών επιβάλλουν την παροχή ανάλογων υπηρεσιών αφού πάνω στα κατεστραμμένα φυσικά νύχια εφαρμόζονται τεχνητά νύχια με μεγάλη αντοχή, εντυπωσιακές συνθέσεις και ανάγλυφα σχέδια.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι προστατευτικά για τα νύχια (ύφασμα, λινό ή υαλοβάμβακας, ίνες γυαλιού κ.ά.), ειδικές κόλλες, λάδι, χρωματιστά βερνίκια κ.ά. Τα τεχνητά νύχια διατηρούνται τουλάχιστον ένα μήνα, και με τακτική συντήρηση μπορούν να κρατήσουν όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο πελάτης.

Συνθήκες Εργασίας:
Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατόν να συνεργάζεται και με άλλους επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων. Ο χώρος στον οποίο εργάζεται πρέπει να είναι καθαρός και ευχάριστος και να δημιουργεί ένα ζεστό και οικείο κλίμα, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Επίσης πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η εργασία του απαιτεί προσοχή, συγκέντρωση και επιδεξιότητα στα χέρια. Χρειάζεται, ακόμη, να διαθέτει υπομονή, επιμονή, να του αρέσει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους, να έχει καλή όραση, φιλική και ευχάριστη συμπεριφορά, να είναι καθαρός και να εργάζεται με ακρίβεια, συνέπεια και ιδιαίτερη μεθοδικότητα.

Σπουδές:

Σπουδές σε ανώτερο επίπεδο  προσφέρονται στα Επαγγελματικά Λύκεια  στην ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης

Επίσης σπουδές προσφέρονται σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα Τεχνίτης Περιποίησης Νυχιών.

Τομείς Απασχόλησης:
Ο Τεχνίτης Περιποίησης Νυχιών έχει την δυνατότητα να εργαστεί ως υπάλληλος σε:

  • Εξειδικευμένα studio τεχνικού νυχιών
  • Καταστήματα πώλησης καλλυντικών προϊόντων για νύχια
  • Κομμωτήρια όπου λειτουργεί τμήμα τεχνικού νυχιών
  • Οργανωμένο κέντρο αισθητικής.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ