Πράκτορας Στοιχημάτων Ιπποδρόμου

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι ο προσδιορισμός αποδόσεων στοιχημάτων πάνω σε αποτελέσματα αγώνων ιπποδρόμου. Πιο συγκεκριμένα, ο πράκτορας στοιχημάτων ιπποδρόμου προετοιμάζει και εκδίδει προσεγγιστικούς καταλόγους με αποδόσεις στοιχημάτων (προκαθορισμένης ή μεταβλητής απόδοσης) σε αγώνες ιπποδρόμου.

Στη συνέχεια, καλεί τους υποψήφιους παίκτες να ποντάρουν στα άλογα που πιστεύουν ότι θα τερματίσουν στην πρώτη θέση προκειμένου να πετύχουν σημαντικά κέρδη.

Συνθήκες Εργασίας:
Τις περισσότερες ώρες είναι σκυμμένος πάνω σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή καθορίζοντας αποδόσεις στοιχημάτων σε αγώνες ιπποδρόμου για λογαριασμό της πελατείας του. Γενικά έχει να αντιμετωπίσει πίεση χρόνου, άγχος και πολλές φορές ιδιότροπους και απαιτητικούς πελάτες.

Κατά την άσκηση των καθηκόντων του είναι υποχρεωμένος να τηρεί τις διατάξεις της σχετικής Νομοθεσίας που διέπουν τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Είναι ένα επάγγελμα για δυναμικούς ανθρώπους με ειδικές γνώσεις, πείρα και διορατικότητα στο χώρο διεξαγωγής αγώνων ιπποδρόμου. Πρέπει να είναι οργανωτικός, έμπιστος, εχέμυθος, σοβαρός, έντιμος, μεθοδικός, αποφασιστικός, ευσυνείδητος, πρόθυμος, εργατικός, φιλικός, ευγενικός και συνεπής.

Χρειάζεται, ακόμη, να έχει κοινωνικές επαφές και μεγάλο δίκτυο γνωριμιών, επικοινωνιακές δεξιότητες και άριστες διαπραγματευτικές ικανότητες κατά την άσκηση των επαγγελματικών του καθηκόντων.

Οφείλει, επίσης, να διαθέτει αυξημένες φυσικές αντοχές, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στους έντονους ρυθμούς του επαγγέλματος, άριστη γνώση ξένων γλωσσών και ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σπουδές:
Δεν απαιτούνται ειδικές σπουδές για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Τομείς Απασχόλησης :
Εργάζεται ως υπάλληλος σε γραφεία και εταιρείες στοιχημάτων, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ καθώς και σε χώρους διεξαγωγής αγώνων ιπποδρόμου. Ακόμη, μπορεί να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας το δικό του κατάστημα.

 (πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ