Αισθητικός Σύμβουλος Εμφάνισης (Stylist)

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Θέματα αισθητικής, κομμωτικής και ένδυσης αποτελούν το αντικείμενο της εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με το σωστό συνδυασμό όλων των παραπάνω στοιχείων, έτσι ώστε να διαμορφώνεται ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Σκοπός των υπηρεσιών που παρέχει είναι να δημιουργηθεί η επιθυμητή κάθε φορά εμφάνιση.

Συνθήκες Εργασίας:
Οι επαγγελματικοί χώροι όπου μπορεί να εργαστεί ο αισθητικός σύμβουλος εμφάνισης είναι αρκετοί και διαφορετικοί. Οι συνθήκες εργασίας εξαρτώνται από τις επαγγελματικές του επιλογές. Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εργασίας του μετακινείται και ταξιδεύει συχνά, για να παρέχει τις υπηρεσίες του ή για να συμμετέχει στο γύρισμα κινηματογραφικής ταινίας ή σε φωτογραφίσεις. Το ωράριό του δεν είναι συγκεκριμένο.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να διαθέτει άνεση και επιδεξιότητα στις κινήσεις των χεριών, ικανότητες επικοινωνίας και επιμελημένη εμφάνιση. Ακόμη, θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα καλλυντικά παρασκευάσματα και τις νέες τάσεις της μόδας, στην ένδυση. Επίσης να είναι παρατηρητικός, συνεργάσιμος και ευγενικός, κυρίως όταν έρχεται σε επαφή με πελάτες.

Σπουδές:
Σπουδές σε ανώτερο επίπεδο παρέχονται στα αντίστοιχα τμήματα αισθητικής των ΑΕΙ. Διασύνδεση με το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Επίσης συναφείς σπουδές παρέχονται στα  δημόσια ή ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.  σε αντίστοιχες ειδικότητες.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές – τηλεοπτικές παραγωγές, σε περιοδικά και οίκους μόδας, σε φωτογραφικά στούντιο, καθώς σε μεγάλα κομμωτήρια και ινστιτούτα ομορφιάς.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ