Αισθητικός Αρωματοθεραπείας

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο αισθητικός αρωματοθεραπείας ασχολείται με τη βελτίωση της φυσικής, νοητικής και συναισθηματικής υγείας του ασθενούς. Τον θεραπεύει ολιστικά και τον βοηθά να μην εστιάζει την προσοχή του απλά και μόνο στο μέρος του σώματος που νοσεί, εφόσον η θεραπευτική δυνατότητα των ολιστικών θεραπειών αναβιώνει στην παραδοσιακή ιατρική. Προσπαθεί να μεταδώσει στον ασθενή μια αίσθηση ευεξίας και υγείας, βοηθώντας τον να αναρρώσει, ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συνθήκες Εργασίας:
Οι συνθήκες εργασίας του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γενικά καλές, αφού οι χώροι όπου συνήθως εργάζεται είναι μάλλον ευχάριστοι.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Ο αισθητικός αρωματοθεραπείας πρέπει να διαθέτει δεξιοτεχνία, άνεση και λεπτότητα στις κινήσεις των χεριών, καλή υγεία και σωματική αντοχή, να είναι ευδιάθετος και ευγενικός, κυρίως όταν έρχεται σε επαφή με ασθενείς. Επίσης, να είναι προσεκτικός, υπεύθυνος, παρατηρητικός, και να διαθέτει δεξιότητες επικοινωνίας.

Σπουδές:
Σπουδές στην ειδικότητα της αισθητικής προσφέρονται στα Επαγγελματικά Λύκεια και στα δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. 

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Ο αισθητικός αρωματοθεραπείας μπορεί να εργαστεί σε ινστιτούτα και κέντρα αισθητικής, σε γυμναστήρια, σε καταστήματα καλλυντικών και σε ποδολογικά εργαστήρια. Οι προοπτικές για το επάγγελμα, παρουσιάζονται μάλλον θετικές.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ