Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

το άρθρο ενημερώθηκε στις : 07/02/2024

Έφηβοι με φαντασία, δημιουργικότητα, επινοητικότητα, καλλιτεχνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη θα μπορούν να εξετάσουν την προοπτική σταδιοδρομίας στις ειδικότητες του τομέα του Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η επιλογή του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Β τάξη  αντιπροσωπεύει την αφοσίωσή ενός μαθητή, στην καλλιτεχνική του φύση και την επιθυμία του να αναπτύξει και να εκφράσει τις δημιουργικές του ικανότητες. Αυτή η αγάπη για την τέχνη διαπνέει ολόκληρο τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, προσφέροντας την ευκαιρία να εξερευνήσει την πολυδιάστατη φύση της καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από μία πληθώρα ειδικοτήτων της Γ τάξης.

Καθώς προχωρά η εκπαίδευσή του,  θα έρθει αντιμέτωπος με πρακτικές εφαρμογές των καλλιτεχνικών του ικανοτήτων σε επιμέρους ειδικότητες, όπως:  οι γραφικές τέχνες, η αργυροχρυσοχοΐα, η συντήρηση έργων τέχνης, η σχεδίαση ενδυμάτων, ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων και η επιπλοποιία. Κάθε μία από αυτές τις ειδικότητες παρέχει ένα πλούσιο φάσμα εμπειριών, επιτρέποντας στον μαθητή να εκφράσει την προσωπική του αισθητική και να αναπτύξει μια ποικιλία δεξιοτήτων που αντανακλούν το πάθος του για την τέχνη.

Συνολικά, καθώς αφοσιώνεται στην εξέλιξη των καλλιτεχνικών του ικανοτήτων, ο μαθητής βυθίζεται σε έναν κόσμο δημιουργίας και έκφρασης που τον εμπνέει και τον οδηγεί σε νέες προοπτικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

Ο τομέας διαθέτει τις παρακάτω έξι (6)  ειδικότητες:

  1. Γραφικών Τεχνών
  2. Αργυροχρυσοχοΐας
  3. Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης
  4. Σχεδιασης και Παραγωγής ενδύματος
  5. Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων
  6. Επιπλοποίας – Ξυλογλυπτικής

 

Μαθήματα τομέα:

Μαθήματα

Ώρες

1.  Ελεύθερο Σχέδιο

2.  Γραμμικό Σχέδιο

3.  Ιστορία της Τέχνης

4.  Αρχές Σύνθεσης

 3Ε

5.  Εφαρμοσμένες Τέχνες με χρήση Η/Υ

 5Ε

6.  Ειδικό Εργαστηριακό Μάθημα

(ή Φωτογραφία και Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας

ή Τεχνολογία Υφαντικών Υλών

ή Εργαστήριο Χαρακτικής – Πλαστικής)

ανάλογα με την εργαστηριακή υποδομή κάθε σχολείου

 5Ε

Σύνολο:

23 ώρες

Πηγή: Φ2/92271/Δ4 (ΦΕΚ 2187 τ.Β΄/12.06.2018)

.

Δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, Ανώτερες  Στρατιωτικές  Σχολές Υπαξιωματικών,  Σχολές  Αστυφυλάκων και  Σχολές  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις. Πιο αναλυτικά:

 

 

.

.

.
.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ