Αναζητώντας Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος 

Αναζητώντας Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος 
.
Ο Γεώργιος Δ. Καρατάσιος Μαθηματικός – π. Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 συνομιλεί με:
.
Τον κ. Στέργιο Λογοθετίδη Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρο της ΝΑΝΟΤΕXNOLOGY.
.
Τον κ. Νίκο Μουσιόπουλο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής
.
Τον κ. Λουκά Ζαχείλα cedefop Head DSI
.
Τον κ. Δημήτρη Λακασά Επιχειρηματία.
.
Παρέμβαση από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νίκο Παπαιωάννου.
.
Καθώς μια δύσκολη Σχολική χρονιά πλησιάζει προς τις γενικές εξετάσεις και την συμπλήρωση των μηχανογραφικών θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα επαγγέλματα του μέλλοντος μέσα από τις τάσεις στην αγορά εργασίας σήμερα και στο μέλλον.
.
Συμβουλές ,απωθημένα ,κοινωνικό status υπερτερούν πολλές φορές στην τελική επιλογή έναντι αυτού που ταιριάζει, αρέσει και γεμίζει κάθε νέο.
.
Οι γονείς δίνουμε πληρoφορίες λέμε την γνώμη μας και βοηθάμε τον νέο να ανακαλύψει πραγματικά τον εαυτό του και τα ενδιαφέροντα του αλλά ως εκεί και όχι με παρεμβατικό ρόλο.
.
Οι εφαρμογές της τεχνολογίας επιδρούν παντού και δημιουργούνται διαρκώς νέες θέσεις εργασίας και νέες εξειδικεύσεις. Ένα από τα βασικά ζητούμενα στην μελλοντική αγορά εργασίας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός που θα δημιουργήσει ποιοτικότερες προοπτικές απασχόλησης
.
Το πιθανότερο είναι 6 στα 10 παιδιά που σήμερα είναι μαθητές του δημοτικού θα καταλήξουν να εργάζονται σε νέους τύπους θέσεων εργασίας που σήμερα δεν υπάρχουν. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η συμβουλευτική μπορούν να βοηθήσουν όλους να αναπτύξουν το portofolio δεξιοτήτων όσον αφορά τη μάθηση και την εργασία σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους .
.
WEB TV ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ του Δημοσιογράφου κ Παντελή Σαββίδη 5η διαδικτυακή εκπομπή «ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ »
.
.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ