{1429} : Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα)

το άρθρο ενημερώθηκε στις : 20/11/2024

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα)

Πρόγραμμα Σπουδών

 

Μαθήματα 1ου εξαμήνου 

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
1.1Γενική και Ανόργανη Χημεία 7
1.2Μαθηματικά-Στατιστική6
1.3Βιολογία (κύτταρο, ιστοί φυτών, ζώων)6
1.4Αρχές Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής 6

Επιλογή ενός από τα κάτωθι

ΚωδικόςΜάθημαECTS
1.5Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων 5
1.6Εισαγωγή στην Αγροδιατροφή 5

Μαθήματα 2ου εξαμήνου 

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
2.1Οργανική Χημεία7
2.2Γενική Γεωργία 6
2.3Φυσική (Μηχανική Ρευστών, μεταφοράς θερμότητας, κτλ) 7
2.4Αγγλικά (Τεχνική Ορολογία Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής) 5

Επιλογή ενός από τα κάτωθι

ΚωδικόςΜάθημαECTS
2.5Εισαγωγή στην Διατροφή του ανθρώπου5
2.6Εισαγωγή στην Γεωπονία5

Μαθήματα 3ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα

ΚωδικόςΜάθημαECTS
3.1Βιοχημεία 6
3.2Αναλυτική Χημεία 6
3.3Γενική Μικροβιολογία6
3.4Μοριακή Βιολογία 6

Επιλογή ενός από τα κάτωθι

ΚωδικόςΜάθημαECTS
3.5Γενική Δενδροκομία 6
3.6Γενική Λαχανοκομία 6

Μαθήματα 4ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
4.1Ενόργανη Ανάλυση 6
4.2Διατροφή και Μεταβολισμός του Ανθρώπου6
4.3Bιοπληροφορική 6
4.4Γενική Ζωοτεχνία6

Επιλογή ενός από τα κάτωθι

ΚωδικόςΜάθημαECTS
4.5Υδρόβια Ζωική Παραγωγή-Υδατοκαλλιέργεια6
4.6 Διατροφή Παραγωγικών Ζώων6

Μαθήματα 5ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
5.1Φυσικοχημεία Τροφίμων 6
5.2Χημεία Τροφίμων6
5.3Μικροβιολογία Τροφίμων6
5.4Μηχανική Τροφίμων6
5.5Εμπορία (marketing) τροφίμων6

Μαθήματα 6ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
6.1Βιοχημεία-ενζυμολογία τροφίμων 6
6.2Συντήρηση και Συσκευασία τροφίμων6
6.3Ποιοτικός, Οργανοληπτικός Έλεγχος και Αυθεντικότητα Τροφίμων5
6.4Βιομηχανικές ζυμώσεις και Βιοτεχνολογία Τροφίμων 5
6.5Διατροφή στα στάδια ζωής του ανθρώπου 5
6.6Πρακτική 3

Μαθήματα 7ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
7.1Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος γάλακτος και προϊόντων του6
7.2Διατροφή και δημόσια υγεία5
7.3Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων 5
7.4Πρακτική4

Επιλογή 2 απο τα κάτωθι (όλα προσφέρονται και στο 9ο εξαμ.)

ΚωδικόςΜάθημαECTS
7.5Τοξικολογία τροφίμων 5
7.6Αμπελουργία-αμπελογραφία5
7.7Οινολογία και Τεχνολογία Αλκοολούχων ποτών 5
7.8Αειφορική παραγωγή τροφίμων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις5
7.9Φυτοπαθολογία-Φυτοπροστασία 5
7.10Μοριακή διαγνωστική τροφίμων5
7.11Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος λιπών-ελαίων 5

Μαθήματα 8ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
8.1Τεχνολογία & ποιοτικός έλεγχος δημητριακών & προϊόντων τους5
8.2Διαχείριση Ποιότητας και Ασφάλειας στη Βιομηχανία Τροφίμων4
8.3Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος κρέατος και προϊόντων του 5
8.4Πτυχιακή Εργασία3
8.5Πρακτική Άσκηση3

Επιλογή 2 από τα κάτωθι (όλα προσφέρονται και στο 10ο εξαμ.)

ΚωδικόςΜάθημαECTS
8.6Κλινική διατροφή5
8.7Οργάνωση και διοίκηση αγροδιατροφικής αλυσίδας 5
8.8Εξοπλισμός & Συστήματα Παραγωγής Βιομηχανιών Τροφίμων5
8.9Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος αλιευμάτων5
8.10Ζωικοί εχθροί αποθηκευμένων τροφίμων (έντομα-ακάρεα-τρωκτικά) 5
8.11Λειτουργικά Τρόφιμα 5
8.12Αξιοποίηση αγροδιατροφικών αποβλήτων5

Μαθήματα 9ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
9.1Έρευνα & Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Νεοφανή τρόφιμα 3
9.2Τεχνολογία & ποιοτικός έλεγχος φρούτων-λαχανικών & προϊόντων τους5
9.3Πτυχιακή Εργασία12

Επιλογή 2 από τα κάτωθι

ΚωδικόςΜάθημαECTS
9.4Τοξικολογία τροφίμων 5
9.5Αμπελουργία-αμπελογραφία5
9.6Οινολογία και Τεχνολογία Αλκοολούχων ποτών 5
9.7Αειφορική παραγωγή τροφίμων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις5
9.8Φυτοπαθολογία-Φυτοπροστασία 5
9.9Μοριακή διαγνωστική τροφίμων5
9.10Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος λιπών-ελαίων 5

Μαθήματα 10ου εξαμήνου

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

ΚωδικόςΜάθημαECTS
10.1Νέες τάσεις στην επιστήμη τροφίμων και διατροφής (Σεμινάριο) 3
10.2Νομοθεσία Τροφίμων και Διατροφική πολιτική 3
10.3Τροφιμογενή Νοσήματα 3
10.4Πτυχιακή Εργασία11

Επιλογή 2 από τα κάτωθι

ΚωδικόςΜάθημαECTS
10.5Κλινική διατροφή5
10.6Οργάνωση και διοίκηση αγροδιατροφικής αλυσίδας 5
10.7Εξοπλισμός & Συστήματα Παραγωγής Βιομηχανιών Τροφίμων5
10.8Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος αλιευμάτων5
10.9Ζωικοί εχθροί αποθηκευμένων τροφίμων (έντομα-ακάρεα-τρωκτικά) 5
10.10Λειτουργικά Τρόφιμα 5
10.11Αξιοποίηση αγροδιατροφικών αποβλήτων5
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ