
το άρθρο ενημερώθηκε στις : 20/11/2024
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Σχολή Γεωπονικών Επιστημών
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα)
Πρόγραμμα Σπουδών
Μαθήματα 1ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
1.1 | Γενική και Ανόργανη Χημεία | 7 |
1.2 | Μαθηματικά-Στατιστική | 6 |
1.3 | Βιολογία (κύτταρο, ιστοί φυτών, ζώων) | 6 |
1.4 | Αρχές Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής | 6 |
Επιλογή ενός από τα κάτωθι
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
1.5 | Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων | 5 |
1.6 | Εισαγωγή στην Αγροδιατροφή | 5 |
Μαθήματα 2ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
2.1 | Οργανική Χημεία | 7 |
2.2 | Γενική Γεωργία | 6 |
2.3 | Φυσική (Μηχανική Ρευστών, μεταφοράς θερμότητας, κτλ) | 7 |
2.4 | Αγγλικά (Τεχνική Ορολογία Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής) | 5 |
Επιλογή ενός από τα κάτωθι
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
2.5 | Εισαγωγή στην Διατροφή του ανθρώπου | 5 |
2.6 | Εισαγωγή στην Γεωπονία | 5 |
Μαθήματα 3ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
3.1 | Βιοχημεία | 6 |
3.2 | Αναλυτική Χημεία | 6 |
3.3 | Γενική Μικροβιολογία | 6 |
3.4 | Μοριακή Βιολογία | 6 |
Επιλογή ενός από τα κάτωθι
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
3.5 | Γενική Δενδροκομία | 6 |
3.6 | Γενική Λαχανοκομία | 6 |
Μαθήματα 4ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
4.1 | Ενόργανη Ανάλυση | 6 |
4.2 | Διατροφή και Μεταβολισμός του Ανθρώπου | 6 |
4.3 | Bιοπληροφορική | 6 |
4.4 | Γενική Ζωοτεχνία | 6 |
Επιλογή ενός από τα κάτωθι
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
4.5 | Υδρόβια Ζωική Παραγωγή-Υδατοκαλλιέργεια | 6 |
4.6 | Διατροφή Παραγωγικών Ζώων | 6 |
Μαθήματα 5ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
5.1 | Φυσικοχημεία Τροφίμων | 6 |
5.2 | Χημεία Τροφίμων | 6 |
5.3 | Μικροβιολογία Τροφίμων | 6 |
5.4 | Μηχανική Τροφίμων | 6 |
5.5 | Εμπορία (marketing) τροφίμων | 6 |
Μαθήματα 6ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
6.1 | Βιοχημεία-ενζυμολογία τροφίμων | 6 |
6.2 | Συντήρηση και Συσκευασία τροφίμων | 6 |
6.3 | Ποιοτικός, Οργανοληπτικός Έλεγχος και Αυθεντικότητα Τροφίμων | 5 |
6.4 | Βιομηχανικές ζυμώσεις και Βιοτεχνολογία Τροφίμων | 5 |
6.5 | Διατροφή στα στάδια ζωής του ανθρώπου | 5 |
6.6 | Πρακτική | 3 |
Μαθήματα 7ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
7.1 | Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος γάλακτος και προϊόντων του | 6 |
7.2 | Διατροφή και δημόσια υγεία | 5 |
7.3 | Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων | 5 |
7.4 | Πρακτική | 4 |
Επιλογή 2 απο τα κάτωθι (όλα προσφέρονται και στο 9ο εξαμ.)
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
7.5 | Τοξικολογία τροφίμων | 5 |
7.6 | Αμπελουργία-αμπελογραφία | 5 |
7.7 | Οινολογία και Τεχνολογία Αλκοολούχων ποτών | 5 |
7.8 | Αειφορική παραγωγή τροφίμων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις | 5 |
7.9 | Φυτοπαθολογία-Φυτοπροστασία | 5 |
7.10 | Μοριακή διαγνωστική τροφίμων | 5 |
7.11 | Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος λιπών-ελαίων | 5 |
Μαθήματα 8ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
8.1 | Τεχνολογία & ποιοτικός έλεγχος δημητριακών & προϊόντων τους | 5 |
8.2 | Διαχείριση Ποιότητας και Ασφάλειας στη Βιομηχανία Τροφίμων | 4 |
8.3 | Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος κρέατος και προϊόντων του | 5 |
8.4 | Πτυχιακή Εργασία | 3 |
8.5 | Πρακτική Άσκηση | 3 |
Επιλογή 2 από τα κάτωθι (όλα προσφέρονται και στο 10ο εξαμ.)
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
8.6 | Κλινική διατροφή | 5 |
8.7 | Οργάνωση και διοίκηση αγροδιατροφικής αλυσίδας | 5 |
8.8 | Εξοπλισμός & Συστήματα Παραγωγής Βιομηχανιών Τροφίμων | 5 |
8.9 | Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος αλιευμάτων | 5 |
8.10 | Ζωικοί εχθροί αποθηκευμένων τροφίμων (έντομα-ακάρεα-τρωκτικά) | 5 |
8.11 | Λειτουργικά Τρόφιμα | 5 |
8.12 | Αξιοποίηση αγροδιατροφικών αποβλήτων | 5 |
Μαθήματα 9ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
9.1 | Έρευνα & Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Νεοφανή τρόφιμα | 3 |
9.2 | Τεχνολογία & ποιοτικός έλεγχος φρούτων-λαχανικών & προϊόντων τους | 5 |
9.3 | Πτυχιακή Εργασία | 12 |
Επιλογή 2 από τα κάτωθι
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
9.4 | Τοξικολογία τροφίμων | 5 |
9.5 | Αμπελουργία-αμπελογραφία | 5 |
9.6 | Οινολογία και Τεχνολογία Αλκοολούχων ποτών | 5 |
9.7 | Αειφορική παραγωγή τροφίμων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις | 5 |
9.8 | Φυτοπαθολογία-Φυτοπροστασία | 5 |
9.9 | Μοριακή διαγνωστική τροφίμων | 5 |
9.10 | Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος λιπών-ελαίων | 5 |
Μαθήματα 10ου εξαμήνου
Υποχρεωτικά Μαθήματα:
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
10.1 | Νέες τάσεις στην επιστήμη τροφίμων και διατροφής (Σεμινάριο) | 3 |
10.2 | Νομοθεσία Τροφίμων και Διατροφική πολιτική | 3 |
10.3 | Τροφιμογενή Νοσήματα | 3 |
10.4 | Πτυχιακή Εργασία | 11 |
Επιλογή 2 από τα κάτωθι
Κωδικός | Μάθημα | ECTS |
---|---|---|
10.5 | Κλινική διατροφή | 5 |
10.6 | Οργάνωση και διοίκηση αγροδιατροφικής αλυσίδας | 5 |
10.7 | Εξοπλισμός & Συστήματα Παραγωγής Βιομηχανιών Τροφίμων | 5 |
10.8 | Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος αλιευμάτων | 5 |
10.9 | Ζωικοί εχθροί αποθηκευμένων τροφίμων (έντομα-ακάρεα-τρωκτικά) | 5 |
10.10 | Λειτουργικά Τρόφιμα | 5 |
10.11 | Αξιοποίηση αγροδιατροφικών αποβλήτων | 5 |