Κουλουράς

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι η προμήθεια και η πώληση κουλουριών στους περαστικούς. Πιο συγκεκριμένα, ο κουλουράς επιλέγει ένα πολυσύχναστο σημείο και ετοιμάζει τον εξοπλισμό του (καλάθια, καρέκλες κ.ά.) για να ξεκινήσει την εργασία του.

Ξυπνά πολύ πρωί, τακτοποιεί τα κουλούρια του στα διάφορα καλάθια και φροντίζει να διατηρούνται ζεστά και φρέσκα για να τα διαθέσει στην πελατεία του. Πολλές φορές φορά την άσπρη μπλούζα για να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος και διαλαλεί το εμπόρευμά του προκειμένου να προσελκύσει την πελατεία του.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε ανοιχτούς χώρους όπου είναι εκτεθειμένος σε διάφορους θορύβους και αντιμετωπίζει αντίξοες καιρικές συνθήκες (κρύο, βροχή, ζέστη), γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην υγεία του. Το ωράριο της εργασίας του δεν είναι καθορισμένο και εξαρτάται από τη διάθεσή του, την εργατικότητά του και την ύπαρξη πελατείας και ικανοποιητικού ποσοστού κέρδους.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η επιμελημένη εμφάνιση, η διάθεση για εξυπηρέτηση, η τάξη και η ευγένεια αποτελούν απαραίτητα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτει ο συγκεκριμένος επαγγελματίας. Ακόμη, η προσοχή, η αντοχή στις καιρικές συνθήκες, η εμπειρία και οι επικοινωνιακές δεξιότητες διευκολύνουν τον επαγγελματία για την άσκηση της εργασίας του.

Σπουδές:
Δεν απαιτούνται ειδικές σπουδές για την άσκηση του επαγγέλματος.

Τομείς Απασχόλησης:
Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

 (πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ