Εφαρμοσμένων Τεχνών Χορού (Ειδικός)

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ασχολείται με τον κλασικό ή σύγχρονο χορό, δημιουργεί και συνθέτει χορογραφίες, χρησιμοποιώντας τις αρχές της συλλογικής λειτουργίας μέσα στο ευρύτερο καλλιτεχνικό σύνολο. Χρησιμοποιεί ακόμη τις τεχνικές ανάπτυξης της εκφραστικότητας και τις τεχνικές ανάλυσης και απόδοσης των ρόλων σε έργα κλασικού ή μοντέρνου ρεπερτορίου.

Έχει γνώσεις για την παγκόσμια ιστορία του χορού, της μουσικής, αλλά και της θεωρίας της μουσικής, τις διαδικασίες ενεργοποίησης της αυτοσχεδιαστικής ικανότητας του ατόμου, και την ορολογία του χορού στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Συνθήκες Εργασίας:
Οι συνθήκες εξαρτώνται από το χώρο όπου απασχολείται. Δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο και εργάζεται εντατικά κατά την προετοιμασία κάποιας χορογραφίας.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η αγάπη του και το ταλέντο στο χορό, όπως και τα ιδιαίτερα σωματικά προσόντα είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Ακόμα πρέπει να είναι πειθαρχημένος, συνεργάσιμος και επίμονος και να διακρίνεται από ευαισθησία και ενεργητικότητα. Τέλος, πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία του χορού.

Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να εργαστεί ως χορευτής, χορογράφος, βοηθός χορογράφου, σε ομάδες χορού, δηλαδή χορευτικά σχήματα που παρουσιάζουν παραστάσεις, ή σε μιούζικαλ (τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά), σε παραγωγές μυθοπλασίας (fiction) με χορευτικά αποσπάσματα, τηλεοπτικά σόου ψυχαγωγικού χαρακτήρα, σε θεατρικά έργα, σε μπαλέτα κλασικά και σύγχρονα.

 (πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ