Επαγγελματικό Μακιγιάζ

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο ειδικός στο επαγγελματικό μακιγιάζ μπορεί να αποδίδει με τελειότητα και ακρίβεια οποιεσδήποτε μεταμορφώσεις προσώπου, ανάλογα με τους ρόλους και τους χώρους εργασίας. Συγκεκριμένα, γνωρίζει τις τεχνικές μεταμόρφωσης των προσώπων ανάλογα με τους ρόλους που αναλαμβάνουν (δημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές, προσκεκλημένοι).

Επιλέγει τα κατάλληλα υλικά που θα χρησιμοποιήσει (make-up, σκιές, κραγιόν, ρουζ) καθώς και τα εργαλεία για το μακιγιάζ (πινέλα, σφουγγαράκια κ.λπ.). Οι γνώσεις ενδυματολογίας, τον βοηθούν να υποδεικνύει τα ρούχα που θα φορεθούν, ώστε το μακιγιάζ να συνδυάζεται χρωματικά μαζί της.

Συνθήκες Εργασίας:
Οι συνθήκες θεωρούνται γενικά καλές. Μπορεί να εργάζεται σε διάφορους χώρους, οπότε χρειάζεται να μετακινείται, εκτός και αν έχει μόνιμη θέση εργασίας. Το ωράριό του δεν είναι καθορισμένο αλλά εξαρτάται από τον τόπο και το χρόνο που κάθε φορά απασχολείται.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Ο ειδικός αυτός πρέπει να διαθέτει φαντασία, δημιουργικότητα, άνεση και λεπτότητα στις κινήσεις των χεριών του, αισθητική άποψη και ικανότητες επικοινωνίας.

Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να απασχοληθεί, στην αρχή ως βοηθός μακιγιέζ και στη συνέχεια ως μακιγιέζ, σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ιδιωτικούς ή κρατικούς), στον κινηματογράφο (εταιρείες παραγωγής), στο θέατρο, στη μόδα, σε φωτογραφικό στούντιο, στη διαφήμιση (videotapes, videoclips, διαφημιστικά spots, παραγωγή έντυπων διαφημίσεων για εφημερίδες και περιοδικά).

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ