Ειδικός Μεθόδου Ρασούλ

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η βελτίωση της υγείας και της αισθητικής εμφάνισης του με την εφαρμογή φυσικών μεθόδων πρόληψης και θεραπείας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός μεθόδου Ρασούλ χρησιμοποιεί ειδικές μάσκες και αρωματικούς ατμούς (ατμόλουτρο) προκειμένου να επιτύχει την τόνωση του οργανισμού.

Παράλληλα, κάνει βαθύ καθαρισμό (πίλινγκ) και επάλειψη του σώματος με μάσκα από φύκια ή θεραπευτικό χώμα, για να ανοίγουν οι πόροι και να ανανεώνονται τα κύτταρα του δέρματος. Το Ρασούλ είναι μια παραδοσιακή αραβική τεχνική που αποτοξινώνει το σώμα και αναζωογονεί το πνεύμα προσφέροντας βαθιά χαλάρωση, ευεξία και ευχαρίστηση.

Η μέθοδος θεωρείται κατάλληλη για τα άτομα που υποφέρουν από έντονο στρες, αϋπνίες, ημικρανίες ή μυϊκούς πόνους, σωματική κόπωση κ.ά.

Συνθήκες Εργασίας:
Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατόν να συνεργάζεται και με άλλους θεραπευτές και ιατρούς συναφών ειδικοτήτων. Ο χώρος όπου προσφέρει τις υπηρεσίες, του πρέπει να είναι άνετος, φιλικός και ευχάριστος, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η ευχάριστη διάθεση, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά και καλή φυσική κατάσταση καθώς και η τήρηση του κώδικα δεοντολογίας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος.

Σπουδές:
Για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να σπουδάσει σε κολέγια, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού. Επίσης μπορεί να σπουδάσει με το σύστημα της αλληλογραφίας ή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τομείς Απασχόλησης:
Ο ειδικός της μεθόδου Ρασούλ μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, σε ξενοδοχεία, εταιρείες και καταστήματα καλλυντικών κ.ά., ενώ ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί σε δικό του ινστιτούτο ή ιατρικό κέντρο αισθητικής.

Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθεί υπό προϋποθέσεις ως εκπαιδευτικός σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ