Eιδικός Eμπορικών Eπιχειρήσεων

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο ειδικός εμπορικών επιχειρήσεων γνωρίζει τις σύγχρονες μεθόδους και τις τεχνικές που απαιτούνται για την ίδρυση, την οργάνωση και τη διοίκηση μιας εμπορικής επιχείρησης. Εισηγείται για τον τόπο εγκατάστασης της επιχείρησης, τον τρόπο οργάνωσής της, καθώς και για τις στρατηγικές των πωλήσεων.

Είναι ικανός να στελεχώσει το τμήμα πωλήσεων και marketing κάθε εμπορικής επιχείρησης και να συμβάλει στη λήψη οικονομικών αποφάσεων. Συνάπτει συμφωνίες, συμβάσεις με άλλες εμπορικές επιχειρήσεις και γενικά μπορεί να καλύψει ολόκληρο το φάσμα των λειτουργιών της επιχείρησης.

Συνθήκες Εργασίας:
Ως υπάλληλος εμπορικής επιχείρησης εργάζεται σε συνθήκες γραφείου, που είναι γενικά καλές. Ως ελεύθερος επαγγελματίας οι συνθήκες είναι δυσκολότερες και αυτό οφείλεται τόσο στις ευθύνες που είναι μεγαλύτερες όσο και στο ωράριό του που συνήθως επιμηκύνεται.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Οι ικανότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης θεωρούνται βασικά προσόντα. Επιπλέον, πρέπει να είναι αποφασιστικός, δραστήριος, διορατικός με ιδιαίτερες γνώσεις οικονομίας και marketing.

Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται σε δημόσια ή ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να στελεχώσει μεγάλες βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ