Ειδικός Διαχείρισης Τουριστικών Εκδηλώσεων

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ασχολείται με τις δραστηριότητες και την ψυχαγωγία των τουριστών, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας. Αναπτύσσει πρωτοβουλίες πάνω σε νέες μορφές τουρισμού, αλλά και στη διαχείριση τουριστικών-πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Φροντίζει για την ψυχική και σωματική ανανέωση των τουριστών, αλλά και την άθλησή τους, ενώ κάνουν τις διακοπές τους.

Οργανώνει χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις εορταστικές βραδιές, ταχυδακτυλουργικές παραστάσεις, παιχνίδια, διαγωνισμούς μεταξύ των πελατών κ.λπ. Επίσης, ασχολείται με την οργάνωση και υλοποίηση των τουριστικών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, τοπικού και εθνικού χαρακτήρα, κάτω από ορθολογική οικονομική διαχείριση.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται κυρίως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που οργανώνουν εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των πελατών τους. Το ωράριό του δεν είναι σταθερό, και εξαρτάται από το είδος και τον αριθμό των εκδηλώσεων που θα πρέπει να οργανώσει.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η ικανότητα να αυτοσχεδιάζει, η άνεση στην επικοινωνία, το χιούμορ, ο αυθορμητισμός είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει.

Επίσης, όσο περισσότερα είναι τα καλλιτεχνικά και τα αθλητικά του ενδιαφέροντά, τόσο αποτελεσματικότερος θα είναι.

Σπουδές:
Σπουδές μπορούν να γίνουν σε δημόσια ή ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε κρουαζιερόπλοια, σε καζίνο, σε θεματικά πάρκα.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ