Τεχνολόγος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο τεχνολόγος εφαρμογών πληροφορικής στη διοίκηση και στην οικονομία ασχολείται με θέματα που καλύπτουν την επιστήμη της πληροφορικής αλλά και τη διοίκηση επιχειρήσεων όσον αφορά την οικονομική και διοικητική πλευρά μιας επιχείρησης.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε συνθήκες γραφείου, ακολουθώντας συγκεκριμένο ωράριο, αλλά αρκετές φορές το υπερβαίνει όταν προκύπτουν προβλήματα σχετικά με το αντικείμενό του και η παρουσία του είναι αναγκαία. Επίσης, συχνά μετακινείται εκτός έδρας για την τεχνική υποστήριξη επιχειρήσεων της περιφέρειας.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να είναι εύστροφος, υπεύθυνος, συνεργάσιμος και να ενημερώνεται για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Σπουδές:
Τμήματα  με τίτλο: Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & την Οικονομία υπήρχαν στα ΤΕΙ  Δυτικής Ελλάδας (σε Μεσολόγγι και  Αμαλιάδα), Ιόνιων Νήσων (Λευκάδα) και Δυτικής Μακεδονίας (σε Κοζάνη και Γρεβενά).

Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω τμήματα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & την Οικονομία από το 2013 (σχέδιο Αθηνά)  αποτελούν εισαγωγικές κατευθύνσεις των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων με τίτλο   Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τομείς Απασχόλησης:
Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό σε επιχειρήσεις, εταιρείες και οργανισμούς, όπου δηλαδή γίνεται η εισαγωγή, συντήρηση ή επέκταση της τεχνολογίας της πληροφορικής. Τέλος, μπορούν να διοριστούν στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση ως καθηγητές, αφού φοιτήσουν στην Παιδαγωγική Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ