Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Γραφήματος

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Αντικείμενο της εργασίας του είναι να σχεδιάζει εικόνες για τη διαφήμιση, σκίτσα για ταινίες κινουμένων σχεδίων και οθόνες πολυμέσων. Κατασκευάζει ταινίες κινουμένων σχεδίων και δημιουργεί κινούμενες εικόνες τριών διαστάσεων (3D animation).

Ακόμη, δημιουργεί τρισδιάστατα γραφήματα, τίτλους και εφέ για τρέιλερ τηλεοπτικών εκπομπών (δελτία ειδήσεων, δημοσιογραφικές εκπομπές). Τέλος, μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα αναπαράστασης για μουσεία και ιδρύματα μελετών.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε συνθήκες γραφείου γενικά καλές και ευχάριστες. Η δουλειά του συχνά είναι κουραστική λόγω της πολύωρης απασχόλησης με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το ωράριό του, εφόσον εργάζεται ως υπάλληλος, είναι κανονικό. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, όμως, συχνά το υπερβαίνει προκειμένου να ολοκληρώσει την εργασία του.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να έχει ικανότητα στο σχέδιο, δημιουργική φαντασία και αισθητικό κριτήριο. Επίσης, απαραίτητη είναι η σταθερότητα στις κινήσεις των χεριών του, η καλλιτεχνική παιδεία και η παρατηρητικότητα.

Τέλος, πρέπει να παρακολουθεί και να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο χώρο του καθώς και στους συναφείς χώρους της διαφήμισης, της αισθητικής των εντύπων κ.λπ.

Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να εργαστεί σε εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών ταινιών, σε εταιρείες παραγωγής τίτλων πολυμέσων (CD-ROM), σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών, σε ιδρύματα μελετών και μουσεία και, ως ελεύθερος επαγγελματίας.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ