Ειδικός Μεθόδου «Αύρα – Σώμα»

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η βελτίωση της υγείας και της αισθητικής εμφάνισης του ασθενούς μέσω της εφαρμογής φυσικών μεθόδων πρόληψης και θεραπείας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός μεθόδου «αύρα-σώμα» χρησιμοποιεί κρύσταλλα, αιθέρια έλαια, βότανα και χρώματα προκειμένου να επιτύχει την τόνωση του οργανισμού.

Ο ασθενής επιλέγει τα μπουκαλάκια με τα έλαια και ο θεραπευτής εντοπίζει, βάσει αυτής της επιλογής, τις δυσκολίες που είχε στο παρελθόν και χρησιμοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητές τους για να του προσφέρει χαλάρωση, ευεξία και ευχαρίστηση. Η μέθοδος αυτή θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση όσων ασθενειών χαρακτηρίζονται ψυχοσωματικές.

Συνθήκες Εργασίας:
Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατόν να συνεργάζεται και με άλλους θεραπευτές ή ιατρούς συναφών ειδικοτήτων. Ο χώρος όπου προσφέρει τις υπηρεσίες, του πρέπει να είναι φιλικός και ευχάριστος τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Πρέπει να είναι καθαρός και άνετος, φωτεινός, και όμορφα διακοσμημένος.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η ευχάριστη διάθεση, η υπευθυνότητα, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η τήρηση του κώδικα δεοντολογίας είναι μερικά από τα προσόντα που οφείλει να διαθέτει ο ειδικός της μεθόδου «αύρα-σώμα».

Επίσης χρειάζεται να διαθέτει καλή φυσική κατάσταση και σωματική αντοχή αφού πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία που προκαλεί υπερένταση και μεγάλη κόπωση.

Σπουδές:
Για να ασχοληθεί κάποιος με το επάγγελμα αυτό μπορεί να σπουδάσει σε κολέγια, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού. Επίσης μπορεί να σπουδάσει τη θεραπευτική τεχνική της μεθόδου «αύρα-σώμα» με το σύστημα της αλληλογραφίας ή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τομείς Απασχόλησης:
Ο ειδικός της μεθόδου «αύρα-σώμα» μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η προοπτική του ελεύθερου επαγγελματία. Ειδικότερα, ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί σε δικό του ινστιτούτο ή ιατρικό κέντρο αισθητικής, σε ξενοδοχεία, σε εταιρείες και καταστήματα καλλυντικών κ.ά.

Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθεί στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, αλλά και υπό προϋποθέσεις ως εκπαιδευτικός σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές εναλλακτικής θεραπείας.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ