ΔΠΜΣ: Ενδαγγειακές Τεχνικές

το άρθρο ενημερώθηκε στις 07.10.2024

Συνεργαζόμενα τμήματα

Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ

School of Medicine and Surgery (Dipartimento di Medicina e Chirurgia), University of MilanoBicocca, Μόντσα, Ιταλία.

.

ΔΠΜΣ: «Ενδαγγειακές Τεχνικές»

(Endovascular Techniques)

Έδρα:

Διεύθυνση – Πόλη διεξαγωγής: Γραμματεία Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Ενδαγγειακές Τεχνικές»  Μικράς Ασίας 75, Τ.Κ. 11527, Γουδή. Αθήνα

Τηλέφωνα:  210 5831474E-mail: ggeroulakos@med.uoa.gr

Γνωστικό Αντικείμενο – Σκοπός :

Το Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Κ.Π.Μ.Σ.) στις «Ενδαγγειακές Τεχνικές» έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση, την προαγωγή της γνώσης και την έρευνα στην Ενδαγγειακή Τεχνολογία.
Σκοπός του Κοινού Π.Μ.Σ. είναι, ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα, οι φοιτητές να μπορούν:

να στελεχώσουν τριτοβάθμια Νοσοκομεία σε σχετικά γνωστικά αντικείμενα,

να διδάσκουν σε κύκλους μαθημάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και επιμορφωτικών σεμιναρίων με στόχο την εξοικείωση και άλλων ιατρών στις ενδαγγειακές τεχνικές

Τίτλος Σπουδών:

Το Κοινό Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.ΜΣ.) στις «Ενδαγγειακές Τεχνικές» (MSc in Endovascular Techniques).

Τη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του Προγράμματος αναλαμβάνει η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάρκεια σπουδών : Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Δ.Μ.Σ. του Προγράμματος ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Γλώσσα Διδασκαλίας: Τα μαθήματα διεξάγονται στην ελληνική ή/και την αγγλική γλώσσα.

Δίδακτρα: 

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών συνεπάγεται συνεισφορά κάθε φοιτητή στα σχετικά λειτουργικά έξοδα, η οποία ανέρχεται σε 750 ευρώ για το καθένα από τα δύο πρώτα εξάμηνα και σε 500 ευρώ για το τρίτο εξάμηνο που αντιστοιχεί στη διπλωματική εργασία (2.000 ευρώ ανά φοιτητή). Η καταβολή του τέλους γίνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Κατηγορίες και αριθμός εισακτέων:

Στο ΚΠΜΣ «Ενδαγγειακές Τεχνικές» γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθώς και Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, με αντικείμενο συναφές με τις επιστήμες υγείας.

Γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι και μέλη των κατηγοριών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΤ σύμφωνα με την παρ. 8 του άρ. 34 του Ν.4485/17.

Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι 25 κατ’ ανώτατο όριο.

Διαδικασία επιλογής και εγγραφή επιτυχόντων

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η διαπίστωση της ικανοποιητικής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    1. Αίτηση Συμμετοχής
    2. Βιογραφικό σημείωμα
    3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
    4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
    5. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
    6. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
    7. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
    8. Δύο συστατικές επιστολές
    9. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Β2

Οι φοιτητές από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίσουν αναγνώριση, ή τον αριθμό πρωτ. της αιτήσεώς τους για αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ,   σύμφωνα με το άρ.34, παρ. 7 του Ν. 4485/17.

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται από την ΣΕ με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

    • Βαθμός πτυχίου σε ποσοστό 20%
    • Μέσος όρος βαθμολογίας σε τρία προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΔΠΜΣ σε ποσοστό 10%
    • Ερευνητική δραστηριότητα σε ποσοστό 10%
    • Δημοσιεύσεις σε ποσοστό 20%
    • Συστατικές επιστολές σε ποσοστό 10%
    • Προφορική συνέντευξη σε ποσοστό 30%

Με βάση τα συνολικά κριτήρια, η ΣΕ καταρτίζει τον Πίνακα αξιολόγησης των φοιτητών και τον καταθέτει προς έγκριση στην Ε.Δ.Ε. Οι επιτυχόντες θα πρέπει να εγγραφούν στη Γραμματεία του ΚΠΜΣ πριν την έναρξη των μαθημάτων του ΚΠΜΣ.

Σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος αριθμός επιτυχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους εικοσιπέντε (25). Σε περίπτωση που τους υπερβαίνει λόγω ισοβαθμίας, οι επιτυχόντες επιλέγονται από τους ισοβαθμήσαντες στην τελευταία θέση με βάση την καλύτερη επίδοση κατά σειρά στην προφορική συνέντευξη, το βαθμό πτυχίου, τις δημοσιεύσεις και την ερευνητική δραστηριότητα. Σε περίπτωση μη εγγραφής ενός ή περισσοτέρων φοιτητών, θα κληθούν αν υπάρχουν, οι επιλαχόντες, με βάση τη σειρά τους στον εγκεκριμένο αξιολογικό πίνακα, να εγγραφούν στο Πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Σπουδών (Μαθήματα – ECDS)

Για την απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.ΜΣ.) απαιτούνται συνολικά ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση των μεταπτυχιακών μαθημάτων (διδασκαλία, εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις), καθώς και σε εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο (2) διδακτικά εξάμηνα υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων και ένα (1) εξάμηνο εκπόνησης και συγγραφής διπλωματικής εργασίας για την ολοκλήρωση του ΔΜΣ. Για την απόκτηση ΔΜΣ απαιτούνται συνολικά ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Τι άλλο πρέπει να ξέρω :

Χρήσιμα Έντυπα:

Περισσότερα στοιχεία :

Διάρκεια Λειτουργίας

Το ΠΜΣ θα λειτουργήσει μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2027 – 2028 εφόσον πληροί τα κριτήρια της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 32 και την παρ. 6 του άρθρου 44 του ν. 4485/2017.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ