Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

το άρθρο ενημερώθηκε στις : 04/04/2020

New York College

(Παράρτημα: State University of New York, University of Greenwich, University of Bolton, Université Toulouse 1 Capitole, National American University (NAU))

Σχολή Επιστημών Υγείας

Πτυχίο στην Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

Έδρα :

Αθήνα: NYC Athens Campus Αμαλίας 38, Σύνταγμα, 105 58 Αθήνα
Τηλ: 210 3225961 Fax: 210 3233337 E-mail: nycath@nyc.gr
.
Αθήνα: NYC Pythagoras Hall  Θεσσαλονίκης 286, 177 78 Καλλιθέα
Τηλ: 210 4838071  Fax: 210 4820067 E-mail: nycath@nyc.gr
.
Θεσσαλονίκη: NYC Thessaloniki Campus Εγνατίας 138 & Π.Π. Γερμανού, 546 22 Θεσσαλονίκη  Τηλ:  +30 2310 889879 Fax:  2310 835211 E-mail: nycth@nyc.gr 
.

 

Σκοπός του τμήματος :

Το  πρόγραμμα σπουδών της Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στο New York College σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε, να μάθετε και να εφαρμόσετε κριτικά τις έννοιες, τις θεωρίες και τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται και στους τρεις κλάδους – Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική.

Διάρκεια σπουδών : 4 έτη (8 εξάμηνα)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Το επίπεδο 3 διδάσκεται στην ελληνική γλώσσα και τα επίπεδα 4-6 στην αγγλική.

Κατευθύνσεις – Επιδιωκόμενα αποτελέσματα του Προγράμματος Σπουδών:

Το Πρόγραμμα Σπουδών της Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής  σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε για την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των κλάδων και να κατανοήσετε τη θεραπευτική τους χρήση. Οι έμπειροι και υποστηρικτικοί καθηγητές μας θα σας καθοδηγήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας για να σας υποστηρίξουν καθώς εξερευνάτε την ψυχολογία, αποκτάτε συγκεκριμένες συμβουλευτικές δεξιότητες και εξετάζετε ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τους ρόλους του ψυχοθεραπευτή και του συμβούλου, όπως οι υποθέσεις, τα στερεότυπα, η διαφορετικότητα και οι προκαταλήψεις. Θα επικεντρωθούμε επίσης στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων σας στη χρήση μεθόδων ψυχολογικής έρευνας και στην εκτίμησή σας για τα δεοντολογικά ζητήματα που εμπλέκονται. Ως απόφοιτοι θα μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε μία ευρεία γκάμα εξειδικεύσεων.

Ενδεικτικά Μαθήματα :

Επίπεδο 3: Αυτο-αντανάκλαση και αυτο-παρουσίαση, Ανάγνωση της σύγχρονης κοινωνίας, Πτυχές της ψυχολογίας, Βασικές μελέτες στη ψυχολογία, Εισαγωγή στις σπουδές πτυχίου Ι, Εισαγωγή στις σπουδές πτυχίου ΙΙ.

Επίπεδο 4 : Εισαγωγή στις έννοιες της συμβουλευτικής, Γνωσιακές και βιοψυχολογικές προσεγγίσεις, Εξερευνώντας την ψυχολογία, Εφαρμοσμένη ψυχολογία, Εισαγωγή στις ερευνητικές μεθόδους στην ψυχολογία, Κατανόηση του ατόμου.

Επίπεδο 5 : Συμβουλευτικές δεξιότητες, Μέθοδοι έρευνας στην ψυχολογία, Προσωπικότητα και αναπτυξιακή ψυχολογία, Γνωσιακή ψυχολογία, Βιοψυχολογία, Κοινωνική και κριτική ψυχολογία.

Επίπεδο 6 : Η θεραπευτική διαδικασία, Εφαρμογές Συμβουλευτικών δεξιοτήτων, Μη φυσιολογική ψυχολογία, Πρότζεκτ, Εφαρμοσμένη εμπειρία (πρ.), Ψυχολογία της απώλειας και του τραύματος (πρ.), Ψυχολογία του κυβερνοχώρου και νέα μέσα (πρ.).

Περισσότερα στοιχεία : 

Τι άλλο πρέπει να ξέρω :

Προϋποθέσεις πρόσβασης και εγγραφής

      • Απολυτήριο Λυκείου.
      • Επίπεδο Αγγλικής Γλώσσας IELTS 4.0
      • Δύο συστατικές επιστολές.
      • Προσωπική επιστολή.

Επαγγελματικά Δικαιώματα – Προοπτικές :

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στον τομέα της ψυχικής υγείας ή να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές σε οποιοδήποτε ειδικό τομέα Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και / ή Συμβουλευτικής. Ειδικότερα, τα μαθήματα του τελευταίου έτους και η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση κατά το τελευταίο έτος, μεγιστοποιούν τις πρακτικές ικανότητες για την εφαρμογή της γνώσης που αποκτάται μέσω του προγράμματος, εξασφαλίζοντας ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες και εξασφαλίζουν πολλές επιλογές για απασχόληση στο συναρπαστικό τομέα της Ψυχολογίας.

Μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος :

Το τμήμα προσφέρει τα παρακάτω Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

Σχετικά επαγγέλματα:


Επαγγελματικά Δικαιώματα : 

Τα πτυχία που απονέμονται από τα Πανεπιστήμια: State University of New York, University of Greenwich, University of Bolton, Université Toulouse 1 Capitole, National American University (NAU) με φοίτηση του New York College, έχουν πλήρη Επαγγελματική Ισοδυναμία στην Ελλάδα σε σχέση με τα συγκρίσιμα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων σύμφωνα με τους Νόμους 4093/2012 (ΦΕΚ 222 τ.Α’/12.11.2012) και 4111/2013 (ΦΕΚ 18 τ.Α’/25.01.2013).

Για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται άδεια ψυχολόγου, που χορηγείται από τις οικείες περιφέρειες στους αποφοίτους των τμημάτων ψυχολογίας κατόπιν σχετικής αίτησής τους. Η άδεια κατοχυρώνει τον δικαιούχο στη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Γενικού Ψυχολόγου ο οποίος απασχολείται στους τομείς της Παιδείας, Πρόνοιας, Υγείας, Απονομής Δικαιοσύνης, Επικοινωνίας, κ.ά.
Τα επαγγελματικά του δικαιώματα κατοχυρώνονται νομοθετικά: Νόμοι για άδεια άσκησης επαγγέλματος  : Ν 991/79, Ν 2646/98 ΦΕΚ 1331 / Δεκ. 1998 Κοινοτική οδηγία 89/48.

Τέλος ο κώδικας άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου: (ΦΕΚ 2344 τ.Β’/18.06.2019)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ