Early Childhood Studies (Mediterranean College)

το άρθρο ενημερώθηκε στις : 30/03/2020

Mediterranean College

(Παράρτημα: University of Derby, Manchester Metropolitan University,

Πανεπιστήμιο του Wolverhampton)

 Σχολή  Επιστημών της Αγωγής 

BA (Hons) Early Childhood Studies

Έδρα :

Αθήνα: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 112 51

Τηλ : 210 8899600, 800 11 93 93 93 Fax: 211 7709450

Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, Κτίριο «ΒΙΕΝΝΗ», 546 26

Τηλ: 2310 287779, 2310 547708 – 808 Fax: 2312 202620.

E-mail: info@medcollege.edu.gr και web.facebook.com/

Σκοπός του τμήματος :

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τον τρόπο ανάπτυξης, μάθησης και σκέψης των παιδιών, από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 8 ετών, να διερευνήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τομέας των παιδαγωγικών υπηρεσιών και να εξετάσουν την παιδική ηλικία από διαφορετικές παιδαγωγικές σκοπιές. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να ανατρέξουν στις δικές τους προσωπικές εμπειρίες, ώστε να μάθουν και να κατανοήσουν τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Διάρκεια σπουδών : 3 έτη (6 εξάμηνα)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά / Αγγλικά

Κατευθύνσεις – Επιδιωκόμενα αποτελέσματα του Προγράμματος Σπουδών:

Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυτόνομη μάθηση και στο συνδυασμό θεωρητικής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε διάφορα παιδαγωγικά πλαίσια, με την υποστήριξη του δικτύου συνεργαζόμενων εκπαιδευτηρίων και φορέων του Mediterranean College. Επιπλέον, τα θεωρητικά μαθήματα συμπληρώνονται με την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων στο Εργαστήρι Παιδαγωγικών του Κολλεγίου και με ποικίλες παράλληλες δράσεις, όπως εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκθέσεις, φιλανθρωπικά bazaar, σεμινάρια, συμμετοχή σε συνέδρια, κ.α. Ως αποτέλεσμα, οι απόφοιτοι του προγράμματος κατέχουν τόσο γνώσεις, όσο και επαγγελματικές δεξιότητες, για να αναλάβουν άμεσα και υπεύθυνα το ρόλο του παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας σε χώρους εργασίας.

Το Πρόγραμμα Σπουδών BA (Hons) Early Childhood Studies εξετάζει τη σημασία της παιδικής ηλικίας και τις πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών καθώς και πώς αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν από τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών, μέσα από την ίδια τη δομή του προγράμματος, την πρακτική άσκηση και τις πολύπλευρες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Σχολής.

Ενδεικτικά Μαθήματα :

Παιδαγωγική – Επαγγελματική Ανάπτυξη, Γνωστική Ψυχολογία – Γλωσσική Ανάπτυξη, Εξελικτική Ψυχολογία – Δημιουργική & Συναισθηματική Ανάπτυξη, Παιδιατρική, Εξελικτική Ψυχολογία, Κοινωνική Ψυχολογία – Συναισθηματική Ανάπτυξη, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες & Πρακτικές Ένταξης στην Προσχολική Αγωγή, Αγγλικά, Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης: Μουσική, Εικαστικά, Παιδικός Γραμματισμός, Παιδική Λογοτεχνία, Κοινωνιολογία, Κοινωνική Ψυχολογία, Παιδαγωγική – Επαγγελματική Ανάπτυξη, Αγωγή Υγείας, Ψυχολογία της Υγείας, Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης, Κοινωνιολογία, Παιδαγωγική – Επαγγελματική Ανάπτυξη, Κοινωνιολογία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Συγκριτική Εκπαίδευση, Ερευνητική Μεθοδολογία – Πτυχιακή Εργασία,  κ.α. 

Περισσότερα στοιχεία : 

Τι άλλο πρέπει να ξέρω :

Προϋποθέσεις πρόσβασης και εγγραφής

      • Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχος τίτλος.
      • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)
      • Συστατική επιστολή
      • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη.

Επαγγελματικά Δικαιώματα – Προοπτικές :

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σε διάφορα παιδαγωγικά πλαίσια:

  • Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
  • Κέντρα ειδικής αγωγής
  • Κέντρα φύλαξης παιδιών
  • Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης
  • Παιδότοπους και κατασκηνώσεις
  • Συμβουλευτικά κέντρα και σταθμούς (οικογένειας, παιδιών)
  • Κοινωνικές ΜΚΟ
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων και χώρων πολιτισμού.

Μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος :

Η Σχολή  Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College προσφέρει τα παρακάτω Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

.


.

Επαγγελματικά Δικαιώματα : 

Τα πτυχία που απονέμονται από τα Πανεπιστήμια: University of Derby, Manchester Metropolitan University, Πανεπιστήμιο του Wolverhampton με φοίτηση του  Mediterranean College, έχουν πλήρη Επαγγελματική Ισοδυναμία στην Ελλάδα σε σχέση με τα συγκρίσιμα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων σύμφωνα με τους Νόμους 4093/2012 (ΦΕΚ 222 τ.Α’/12.11.2012) και 4111/2013 (ΦΕΚ 18 τ.Α’/25.01.2013).

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ