Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη: Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις διακοπές

 

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και διερεύνησης με πρακτικές συμβουλές και δράσεις για γονείς, εφήβους, εκπαιδευτικούς και συμβούλους.

 

Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη

…στο πέρασμα της εφηβείας …στο διάβα της ζωής…: Πρακτικές συμβουλές και δράσεις για γονείς, εφήβους, εκπαιδευτικούς, συμβούλους.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας, σελ. 287. ISBN: 978-960-493-054-8.

Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη μεταβατική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι έφηβοι έχουν να επιλύσουν και να διαχειριστούν πολλά προβλήματα, αλλά παράλληλα να πάρουν τις πρώτες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους αποφάσεις. Η λήψη αυτών των αποφάσεων είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Γι’ αυτό χρειάζονται την κατάλληλη βοήθεια.

Ο Νίκος Αντ. Δεμερτζής εργάζεται με εφήβους πάνω από 25 χρόνια, ως εκπαιδευτικός, ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια διοργανώνει σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων με θεματική την εφηβεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνονται οι γνώσεις και οι εμπειρίες του όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο (για παράδειγμα το πλάνο σταδιοδρομίας, που προτείνει, με 15 δραστηριότητες για τη λήψη των πιο κατάλληλων για τον έφηβο επαγγελματικών αποφάσεων).

Στο βιβλίο αυτό οι γονείς των εφήβων θα βρουν πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα που τους ταλανίζουν είτε πάνω σε γενικότερα προβλήματα της εφηβείας είτε ειδικότερα για το πώς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να πάρουν σωστές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Οι έφηβοι θα βοηθηθούν από τη μια να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, κατακτώντας την ταυτότητά τους, και από την άλλη να θέσουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τέλος, το βιβλίο αυτό μπορεί να καταστεί ένας χρήσιμος οδηγός για εκπαιδευτικούς και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη “δίνη” της εφηβείας.

 

Περισσότερα στοιχεία: http://users.sch.gr/ndemertzis/

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ