Ρεφλεξολόγος

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαιη θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην ιδέα ότι η κινητοποίηση των αντανακλαστικών στα πόδια, τα χέρια, τα αυτιά, το πρόσωπο και το κρανίο επιδρά στη λειτουργία άλλων οργάνων του σώματος.

Ο ρεφλεξολόγος ασκεί πίεση με τα δάχτυλα, σε συγκεκριμένα σημεία και περιοχές του σώματος, συνήθως στα πόδια ή στα χέρια, με στόχο την βελτίωση της υγείας και την επίτευξη ευεξίας.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται συνήθως σε δικό του θεραπευτήριο και καθορίζει μόνος του το ωράριό του εφόσον δέχεται με ραντεβού, αλλά πολλές φορές επισκέπτεται τους πελάτες του και στην κατοικία τους. Ακόμη, μπορεί να εργαστεί σε νοσοκομεία ή σε ιδιωτικές κλινικές.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Ο ρεφλεξολόγος, όπως και κάθε εναλλακτικός θεραπευτής, πρέπει να διαθέτει ιδιαίτερες επικοινωνιακές ικανότητες και δεξιότητες, να είναι υπομονετικός και συνεργάσιμος, να εμπνέει εμπιστοσύνη στους ασθενείς του και να επιδεικνύει ενδιαφέρον για την ευτυχία και την υγεία των πελατών του. Επίσης πρέπει να διαθέτει ψυχική και σωματική αντοχή και οπωσδήποτε γενικές γνώσεις ιατρικής.

Σπουδές:
Σπουδές ρεφλεξολόγου παρέχονται σε κολέγια. Επίσης, σπουδές σε προπτυχιακό επίπεδο προσφέρονται στο εξωτερικό, καθώς και σε μεταπτυχιακό επίπεδο για τους αποφοίτους φυσιοθεραπείας, αισθητικής και εναλλακτικών θεραπειών.

Τομείς Απασχόλησης:
Ο ρεφλεξολόγος μπορεί να δουλέψει σε δικό του ιατρείο, σε κέντρα υγείας, αισθητικής και εναλλακτικών θεραπειών, σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί θέσεις ρεφλεξολόγων και σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ