Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Είναι ο αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία μιας τουριστικής μονάδας και μέλημά του είναι η εξασφάλιση της ευχάριστης διαμονής των πελατών. Είναι υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση των πελατών κατά την άφιξή τους στην τουριστική μονάδα και φροντίζει για όλες τις σχετικές εργασίες υποδοχής.

Καθήκον του είναι η επίβλεψη των εργασιών που γίνονται στους ορόφους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, η προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος των εμπορευμάτων, καθώς και η πώληση και το σερβίρισμα φαγητών και ποτών στους χώρους του εστιατορίου και του μπαρ.

Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το ωράριο εργασίας του μπορεί να είναι πρωινό, απογευματινό ή νυχτερινό, ενώ βρίσκεται αρκετές ώρες σε ορθοστασία ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η ευγένεια, η διάθεση να εξυπηρετεί τους πελάτες και η επιμελημένη εμφάνιση είναι απαραίτητα προσόντα για την ειδικότητα αυτή. Επιπλέον, χρειάζεται να είναι δραστήριος, οργανωτικός, κοινωνικός με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα υγιεινής.

Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται σε δημόσιο ή ιδιωτικό Ι.Ε.Κ.

Τομείς Απασχόλησης:
Μπορεί να εργαστεί σε ξενοδοχειακές μονάδες.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)