Ειδικός Μεθόδου Rejuvena

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η βελτίωση της υγείας και της αισθητικής εμφάνισης του προσώπου του ασθενούς μέσω της εφαρμογής φυσικών μεθόδων πρόληψης και θεραπείας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός της μεθόδου rejuvena αναζωογονεί το δέρμα του προσώπου και απαλύνει τις ρυτίδες, ενώ συμβάλλει και στη χαλάρωσή του.

Έτσι, οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται, οι ρυτίδες λειαίνονται, η ελαστικότητα επανέρχεται, η μυϊκή ένταση απελευθερώνεται και αποκαθίσταται ο καλός μυϊκός τόνος αφήνοντας μια βαθιά αίσθηση ευεξίας. Τα αποτελέσματα αυτά επιτυγχάνονται με ήπιες και απαλές κινήσεις που εφαρμόζονται με τις άκρες των δακτύλων στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Επίσης η μέθοδος rejuvena ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες, εντάσεις και πόνους στον αυχένα ή τους ώμους, ενώ συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της γνάθου βοηθώντας την ομιλία, την αναπνοή και τη μάσηση.

Συνθήκες Εργασίας:
Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατόν να συνεργάζεται και με άλλους θεραπευτές ή ιατρούς συναφών ειδικοτήτων. Ο χώρος, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του, πρέπει να είναι άνετος, φιλικός και ευχάριστος, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Η επιδέξιες κινήσεις των χεριών και ιδιαίτερα των δακτύλων, η τήρηση του κώδικα δεοντολογίας, η υπευθυνότητα, η μεθοδικότητα, η συνέπεια, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά και η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος.

Σπουδές:
Μπορεί να σπουδάσει σε κολέγια, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού καθώς και με το σύστημα της αλληλογραφίας ή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τομείς Απασχόλησης:
Ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσής του, μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η προοπτική του ελεύθερου επαγγελματία.

Μπορεί, επίσης, να απασχοληθεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών.

(πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.)