Βιωματικά Εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής

  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φιλοσοφική Σχολή

Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας – Τομέας Ψυχολογίας

Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής ‘‘Μιχάλης Κασσωτάκης’’

.

Πρόσκληση  για Συμμετοχή σε Βιωματικά Εργαστήρια για μαθητές σχολείων Β/θμιας  Εκπαίδευσης

.

Το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υλοποιεί βιωματικές δράσεις σε σχέση με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό  και  απευθύνει πρόσκληση  προς τα Σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να συμμετέχουν με τους μαθητές τους σε αυτές.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Tρίτη και Πέμπτη 09.00-12.00 π.μ. για το διάστημα: 10/10/2017-30/5/2018.

Οι δράσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές προοπτικές των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής καθώς και την υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων, διαφορετικών για κάθε τάξη: 

Γ’ Γυμνασίου: «Ερευνώ ποιος είμαι, αναζητώ πού θέλω να πάω, σχεδιάζω επαγγελματικά μονοπάτια…»

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής αφηγούμαστε μια ιστορία μέσω της οποίας οι μαθητές ανακαλύπτουν και εξοικειώνονται με έννοιες όπως αυτοανάπτυξη, και βασικές δεξιότητες όπως προσαρμοστικότητα, ανθεκτικότητα, ευελιξία. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές προετοιμάζονται να αναπτύξουν το προσωπικό νόημα ζωής και να χαράξουν τη δική τους επαγγελματική πορεία. 

Α’ Λυκείου: «Στήνοντας την… επιχείρησή μας»

Μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι τα παιδιά θα δοκιμάσουν να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Στόχος είναι να διερευνήσουν επαγγελματικές επιλογές, επαγγελματικές αξίες και δεξιότητες αλλά και να εξοικειωθούν με την έννοια της επιχειρηματικότητας.

Β’ Λυκείου: «Ακροβατώντας ανάμεσα σε προσδοκίες άλλων και προσωπικές επιθυμίες»

Μέσα από την ιστορία μιας έφηβης, οι μαθητές καλούνται να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές προσδοκίες και επιθυμίες που βιώνουν οι ίδιοι και που οι άλλοι έχουν από αυτούς. Στο τέλος οι μαθητές, μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, καλούνται να συμμετάσχουν και σε ένα θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ώστε να δοκιμάσουν στρατηγικές για να διαχειριστούν τις διαφορετικές προσδοκίες.

Γ’ Λυκείου: «Εμπόδια και γέφυρες»

Ένα ομαδικό παιγνίδι προ(σ)καλεί τους μαθητές να αναγνωρίσουν τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους, την ώρα που καλούνται να πάρουν μια εκπαιδευτική-επαγγελματική απόφαση αλλά και να εντοπίσουν τις «γέφυρες»- δεξιότητες, εκείνες που θα τους βοηθήσουν να τα υπερπηδήσουν.

Η συμμετοχή στις βιωματικές δράσεις περιλαμβάνει ένα κόστος 1 ευρώ/μαθητή

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  210 7277601, 6973052058, 6948985358