Λειτουργία Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο

Λειτουργία Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο
.
 
Κατά την διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων στην Κάλυμνο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την δημιουργία Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο.   «Μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα μέσα Φλεβάρη θα είναι έτοιμη η Σχολή Δυτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου».
.
Μέριμνα της κυβέρνησης είναι η Σχολή Δυτών που ξεκίνησε πάλι τη λειτουργία της, να επεκταθεί το αντικείμενό της, ώστε να εκπαιδεύονται σ΄ αυτήν δύτες με ειδικότητες απαραίτητες στη ναυπηγική βιομηχανία, που σήμερα υποχρεώνονται να φοιτούν στο εξωτερικό με υψηλό κόστος.
 .

Μάλιστα σύμφωνα με την προκήρυξη 2232.6/90896/17 του Αργηγείου του Λιμενικού Σώματος η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων ορίζεται η 5 Φεβρουαρίου 2018. Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 25 σπουδαστές.Απ’ αυτούς οι 20 θα εκπαιδευτούν ως δύτες και 5 ως επιτηρητές.

Οι υποψήφιοι Δύτες πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη  των 18 ετών και μέχρι 35 ετών,ενώ οι υποψήφιοι Κυβερνήτες ή Επιτηρητές άνω των 21 ετών.

Οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων, πρέπει να σταλούν στο Λιμεναρχείο ΚΑΛΥΜΝΟΥ μέσω οποιασδήποτε Λιμενικής  Αρχής.

Οι παραπάνω αυτήσεις με τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν σε οποιαδήποτε Λιμενική αρχή το αργότερο μέχρι 24 Ιανουαρίου 2018 και να διαβιβάζονται άμεσα στο Λιμεναρχείο καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.

Δείτε όλη την προκήρυξη πατώντας εδώ