Ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην αεροπορική βιομηχανία

Ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην αεροπορική βιομηχανία

πηγή: http://www.eleftheria.gr

Η αεροπορική βιομηχανία και οι ευκαιρίες που δίνει – και σε Έλληνες σπουδαστές- να σταδιοδρομήσουν, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης – ομιλίας που διοργάνωσε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το φροντιστήριο «Σύγχρονο – Νους».

Ομιλητής ένας πρώην μαθητής του φροντιστηρίου και του 4ου Λυκείου Λάρισας, ο Ηλίας Λάππας, ο οποίος σήμερα είναι υπεύθυνος σπουδών του προγράμματος αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Νότιας Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Λάππας ενημέρωσε τους μαθητές του φροντιστηρίου για τους πλατείς ορίζοντες της αεροπορικής βιομηχανίας και γενικά της αεροναυπηγικής, που μπορεί να δώσει πολλές και καλές δουλειές σε Έλληνες φοιτητές και νέους, αναφερόμενος και στο δικό του παράδειγμα.

Ο Ηλίας Λάππας το 1996 εισήχθη στο τμήμα Μηχανικών της Σχολής Ικάρων, υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας απ΄όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του ως αρχιμηχανικός του στόλου των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-6Α.

Από το 2014 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας και από το 2015 είναι υπεύθυνος για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Λάππα στο Center TV

 


.

Σχετικές Σπουδές στην Ελλάδα: